3
4
Bravčové rebierka pečené s kyslou kapustou

Bravčové rebierka pečené s kyslou kapustou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 100 g bravčovej masti Pikok
  • 3 cibule
  • 4 bobkové listy Kania
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 kg kyslej kapusty Chef Select
  • 2 lyžice medu
  • voda (podľa potreby)
  • 1,6 kg bravčových rebierok
  • 100 g plátkov oravskej slaniny Pikok


Zemiaky

  • 1 kg zemiakov
  • čerstvá pažítka
  • 2 lyžice masla Pilos 


Servírovanie

  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

hrniec, plech, alobal


Postup

V hrnci na masti orestujeme pásiky cibule, prihodíme bobkové listy, pridáme soľ a korenie. K základu pridáme cesnak, scedenú a prekrojenú kapustu, soľ, korenie a med. Podlejeme vodou, premiešame, ochutíme vodou z kapusty a necháme predvariť. Rebrá nakrájame, osolíme a okoreníme. Na plech preložíme predvarenú kapustu, na kapustu uložíme rebrá, plátky slaniny a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 minút. Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme a prihodíme k nim pažítku. V menšom hrnci rozpustíme maslo a prilejeme ho k zemiakom. Lahôdkovú cibuľku nasekáme nadrobno a na záver ňou posypeme rebrá.

Servírovanie

Zemiaky servírujeme s bravčovými rebierkami a kyslou kapustou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať