
Bravčové rebierka pečené s kyslou kapustou
Suroviny
- 100 g bravčovej masti Pikok
- 3 cibule
- 4 bobkové listy Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 kg kyslej kapusty Chef Select
- 2 lyžice medu
- voda (podľa potreby)
- 1,6 kg bravčových rebierok
- 100 g plátkov oravskej slaniny Pikok
Zemiaky
- 1 kg zemiakov
- čerstvá pažítka
- 2 lyžice masla Pilos
Servírovanie
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
hrniec, plech, alobal
Postup
V hrnci na masti orestujeme pásiky cibule, prihodíme bobkové listy, pridáme soľ a korenie. K základu pridáme cesnak, scedenú a prekrojenú kapustu, soľ, korenie a med. Podlejeme vodou, premiešame, ochutíme vodou z kapusty a necháme predvariť. Rebrá nakrájame, osolíme a okoreníme. Na plech preložíme predvarenú kapustu, na kapustu uložíme rebrá, plátky slaniny a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 minút. Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme a prihodíme k nim pažítku. V menšom hrnci rozpustíme maslo a prilejeme ho k zemiakom. Lahôdkovú cibuľku nasekáme nadrobno a na záver ňou posypeme rebrá.
Servírovanie
Zemiaky servírujeme s bravčovými rebierkami a kyslou kapustou.