Grilovaný pstruh so šampiňónmi, cuketou a smotanovým dresingom
- 2 čerstvé pstruhy
- 100 g väčších šampiňónov
- 1 cuketa
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Luccese
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 citróny
- čerstvá bazalka
- 200 ml kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica medu Confeira
- čerstvá pažítka
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- strúhadlo
Postup
Grilované zelenina
Očistené šampiňóny nakrájame na polovice, cuketu na hrubšie kolieska. Zeleninu v miske zmiešame, ochutíme čiernym mletým korením a morskou soľou. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme 2 najemno nastrúhané strúčiky cesnaku a kôru z 1/2 citróna, ktorý sme predtým obarili vriacou vodou. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu odstáť. Potom zeleninu ugrilujeme na rozpálenom grile.
Pstruhy
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Z oboch strán ich potrieme trochou olivového oleja. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Citrón nakrájame na mesiačiky. Do vnútra pstruhov vložíme mesiačiky citróna a lístky čerstvej bazalky. Grilujeme na rozpálenom grile z každej strany.
Dresing
V miske zmiešame kyslú smotanu, kôru a šťavu z 1/2 citróna a lyžicu medu. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridáme hrsť nasekaných byliniek (bazalka, pažítka a petržlenová vňať) a dôkladne premiešame. V chladničke dresing necháme vychladiť.
Servírovanie
Na tanier položíme grilovaného pstruha, pridáme smotanový dresing a grilovanú zeleninu.