Grilovaný tuniak so šalátom z kuskusu, ananásu a červenej repy
Suroviny
- šťava z 1 pomaranča
- šťava z 1 citróna
- chilli korenie
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 g uvareného kuskusu Campo Largo
- 100 g ananásu
- 100 g bielej reďkovky
- 100 g varenej červenej repy
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 lyžica mletého čierneho korenia Kania
- 4 steaky z tuniaka žltoplutvého
- 2 hrste čerstvej rukoly
- 50 g pikantných slnečnicových semienok
Potrebujeme
gril, uhlie, metličku
POSTUP
Z pomarančovej a citrónovej šťavy, štipky chilli, korenia, soli a oleja pripravíme dresing.
Kuskus uvaríme podľa návodu na obale. V mise zmiešame kuskus, ananás, bielu reďkovku a červenú repu nakrájanú na kocky. Pridáme hrsť natrhanej petržlenovej vňate, natrhanú mätu, asi tretinu dresingu a premiešame. Kuskusový šalát necháme odležať.
Zmiešame hrsť nasekanej petržlenovej vňate a rozdrvené korenie. Tuniaka osolíme, jemne okoreníme, pokvapkáme olejom a po stranách obalíme v zmesi petržlenovej vňate a korenia. Grilujeme sprudka a krátko, z obidvoch strán 2 – 3 minúty.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu rukoly, kuskusového šalátu, steak z tuniaka, pokvapkáme pripravenou zálievkou a posypeme slnečnicovými semienkami.