0
8
Grilovaný rump steak s bylinkovou salsou

Grilovaný rump steak s bylinkovou salsou

45 min
2 porcie

 

 

Grilovaný rump steak

  • 2 rump steaky
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z ½ citróna

 

Príloha

  • 1 baklažán
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g cherry paradajok (žlté, červené)
  • čerstvý tymian
  • 1 hrsť rukoly

 

Bylinková salsa

  • 2 hrste čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať, bazalka)
  • 1 lyžička dijonskej horčice Kania
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 krajec bieleho chleba
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z ½ citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • papierové utierky
  • gril
  • grilovacie kliešte
  • alobal

 

Grilovaný rump steak

Umyté a osušené steaky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom z obidvoch strán. Grilujeme ich na rozpálenom grile z obidvoch strán približne 5 minút. Preložíme na tanier, ochutíme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.

 

Príloha

Baklažán umyjeme, osušíme, odrežeme z neho konce a nakrájame ho na hrubšie kolieska. Uložíme ich na kuchynskú utierku a poriadne osolíme. Po približne 10 – 15 minútach pltátky osušíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatista. Na gril pridáme aj umyté a osušené cherry paradajky vcelku. Hotovú grilovanú zeleninu preložíme na tanier a dochutíme olivovým olejom, soľou, čiernym korením a najemno nasekaným tymianom.

 

Bylinková salsa

Bylinky zbavené hrubých stoniek nasekáme najemno a preložíme do misy. Pridáme horčicu, soľ, čierne korenie, strúčik cesnaku a najemno nakrájanú papričku zbavenú semienok.

Striedku chleba nakrájame nadrobno a tiež primiešame. Postupne prilievame väčšie množstvo olivového oleja. Na záver ochutíme citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.

 

Servírovanie

 Na tanier naservírujeme porciu grilovanej zeleniny. Mäso nakrájame na plátky a uložíme na zeleninu. Ochutíme soľou, čiernym korením a pridáme umytú a osušenú rukolu. Jedlo podávame pokvapkané bylinkovou salsou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info