Grilovaný rump steak s bylinkovou salsou
Grilovaný rump steak
- 2 rump steaky
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
Príloha
- 1 baklažán
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 100 g cherry paradajok (žlté, červené)
- čerstvý tymian
- 1 hrsť rukoly
Bylinková salsa
- 2 hrste čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať, bazalka)
- 1 lyžička dijonskej horčice Kania
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 strúčik cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 krajec bieleho chleba
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- papierové utierky
- gril
- grilovacie kliešte
- alobal
Grilovaný rump steak
Umyté a osušené steaky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom z obidvoch strán. Grilujeme ich na rozpálenom grile z obidvoch strán približne 5 minút. Preložíme na tanier, ochutíme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Príloha
Baklažán umyjeme, osušíme, odrežeme z neho konce a nakrájame ho na hrubšie kolieska. Uložíme ich na kuchynskú utierku a poriadne osolíme. Po približne 10 – 15 minútach pltátky osušíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatista. Na gril pridáme aj umyté a osušené cherry paradajky vcelku. Hotovú grilovanú zeleninu preložíme na tanier a dochutíme olivovým olejom, soľou, čiernym korením a najemno nasekaným tymianom.
Bylinková salsa
Bylinky zbavené hrubých stoniek nasekáme najemno a preložíme do misy. Pridáme horčicu, soľ, čierne korenie, strúčik cesnaku a najemno nakrájanú papričku zbavenú semienok.
Striedku chleba nakrájame nadrobno a tiež primiešame. Postupne prilievame väčšie množstvo olivového oleja. Na záver ochutíme citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu grilovanej zeleniny. Mäso nakrájame na plátky a uložíme na zeleninu. Ochutíme soľou, čiernym korením a pridáme umytú a osušenú rukolu. Jedlo podávame pokvapkané bylinkovou salsou.