
Prírodné morčacie rezne s mozzarellou a restovanými hubami s kelom
Suroviny
- ½ hlávky kelu
- soľ Kania
- 200 g hlivy ustricovej
- 200 g šampiňónov (bielych aj hnedých)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1,2 kg morčacích prsných rezňov
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 250 g cherry paradajok
- 250 g mozzarelly Pilos
- čerstvý tymian
- 4 lyžice masla Pilos
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
panvica
Postup
Kel očistíme, vyberieme hlúb a nakrájame na menšie kúsky. Oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode približne 2 minúty. Následne vyberieme a precedíme. Hlivu nakrájame na väčšie pásiky, šampiňóny prekrojíme na štvrtiny. Cesnak nasekáme na plátky a lahôdkovú cibuľku na kolieska. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a opekáme ich na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán dozlatohneda. Na vrch mäsa poukladáme kolieska cherry paradajok, na paradajky rozložíme plátky mozzarelly a prihodíme maslo. Osolíme, okoreníme a posypeme bazalkou. Stiahneme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. V panvici s olejom orestujeme nakrájané huby, ochutíme soľou a korením a podľa potreby pokvapkáme olejom. Prihodíme tymian, cibuľku s cesnakom, maslo a kel. Premiešame a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Prírodné morčacie rezne s mozzarellou servírujeme s restovanými hubami a kelom.