0
4
Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš

40 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D’or
  • 1 cibuľu
  • 300 g hlivy ustricovej  ( vo videu – s dlhým u.) Upraviť
  • 1,5 lyžičky soli Kania
  • 4 lyžičky mletej papriky Mikado
  • 2 bobkové listy Kania
  • 50 ml vody
  • 500 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
  • 2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake
  • 400 g tradičných zemiakových halušiek ER exclusive
  • šťava z ½ citróna podľa chuti
  • čerstvý petržlen

Potrebujeme

  • väčšiu panvicu

POSTUP

V panvici na rozohriatom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a restujeme cca 3 minúty. Prihodíme nakrájanú hlivu, soľ, papriku, bobkové listy a vodu, ktoré restujeme cca 5 minút.  Prilejeme 450 ml smotany a varíme cca 20 minút. Pridáme zemiakový škrob spolu s 50 ml smotany a povaríme ďalších 5 minút. Halušky pripravíme podľa návodu na obale.


Servírovanie

Hlivový paprikáš podávame s haluškami. Podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou a dozdobíme petržlenom. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať