Hlivový paprikáš
Suroviny
- 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D’or
- 1 cibuľu
- 300 g hlivy ustricovej ( vo videu – s dlhým u.) Upraviť
- 1,5 lyžičky soli Kania
- 4 lyžičky mletej papriky Mikado
- 2 bobkové listy Kania
- 50 ml vody
- 500 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
- 2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake
- 400 g tradičných zemiakových halušiek ER exclusive
- šťava z ½ citróna podľa chuti
- čerstvý petržlen
Potrebujeme
- väčšiu panvicu
POSTUP
V panvici na rozohriatom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a restujeme cca 3 minúty. Prihodíme nakrájanú hlivu, soľ, papriku, bobkové listy a vodu, ktoré restujeme cca 5 minút. Prilejeme 450 ml smotany a varíme cca 20 minút. Pridáme zemiakový škrob spolu s 50 ml smotany a povaríme ďalších 5 minút. Halušky pripravíme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Hlivový paprikáš podávame s haluškami. Podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou a dozdobíme petržlenom.