Zapekané kuracie prsia s klobáskou
- 4 zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- bravčová masť na vymastenie plechu
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 2 čabajské klobásy Pikok
- 4 kusy kuracích pŕs
- 8 zelených olív Baresa
- olivový olej Primadonna
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Vychladnuté zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý sme vymastili bravčovou masťou.
Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vodíme, potom ich preložíme do ľadovej vody a olúpeme. Semienka vyrežeme a paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom dozlatista cibuľu. Potom pridáme nakrájané paradajky a restujeme asi 5 minút.
Čabajskú klobásku nakrájame na tenké kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozkrájame na štvrtiny. Klobásu a kuracie mäso pridáme opekať k zelenine a smažíme asi 10 minút za občasného miešania, kým mäso nie je hotové. Potom kuracie mäso, nakrájame na plátky a poukladáme na zemiaky. Pridáme opečenú klobásku a zalejeme a šťavou z panvice. Olivy nakrájame na plátky a poukladáme na vrch. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Celé pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180°C.