2
49
Zapekané kuracie prsia s klobáskou

Zapekané kuracie prsia s klobáskou

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 zemiaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • bravčová masť na vymastenie plechu
  • 1 paradajka
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 2 čabajské klobásy Pikok
  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 8 zelených olív Baresa
  • olivový olej Primadonna

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Vychladnuté zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý sme vymastili bravčovou masťou.

Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vodíme, potom ich preložíme do ľadovej vody a olúpeme. Semienka vyrežeme a paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom dozlatista cibuľu. Potom pridáme nakrájané paradajky a restujeme asi 5 minút.

Čabajskú klobásku nakrájame na tenké kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozkrájame na štvrtiny. Klobásu a kuracie mäso pridáme opekať k zelenine a smažíme asi 10 minút za občasného miešania, kým mäso nie je hotové. Potom kuracie mäso, nakrájame na plátky a poukladáme na zemiaky. Pridáme opečenú klobásku a zalejeme a šťavou z panvice. Olivy nakrájame na plátky a poukladáme na vrch. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Celé pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180°C.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať