0
0
Husacie prsia na panvici s červenou repou, balzamikom a so zemiakovým pyré

Husacie prsia na panvici s červenou repou, balzamikom a so zemiakovým pyré

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • soľ Kania
  • 100 g masla Pilos
  • 3 červené cibule
  • olivový olej Primadonna
  • čierne mleté korenie Kania
  • 500 g červenej repy
  • 2 lyžice medu
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 100 ml balzamika Italiamo
  • 700 g husacích pŕs
  • čerstvý rozmarín

Potrebujeme

hrniec, panvicu, alobal, mixér


Postup

Zemiaky očistíme a nakrájame ich na menšie kúsky. Varíme ich vo vriacej osolenej vode domäkka. Zemiaky precedíme, trochu vody odlejeme bokom, pridáme maslo a rozmixujeme na pyré. Podľa potreby prilievame vodu z uvarených zemiakov. Červenú cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju v hrnci na oleji dozlatista. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhanú repu, med, štipku škorice a balzamiko. Premiešame a dusíme približne 10 minút. Husacie prsia očistíme, kožu narežeme, osolíme, okoreníme a dáme na rozohriatu panvicu opekať kožou nadol. Keď je koža opečená dochrumkava, mäso otočíme a ďalej opekáme. Husacie prsia preložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 10 minút. Po upečení mäso posypeme nasekaným rozmarínom a prikryjeme alobalom.

Servírovanie

Husacie prsia nakrájame na tenké plátky a servírujeme ich so zemiakovým pyré a s červenou repou. Na záver ozdobíme nasekaným rozmarínom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať