Husacie prsia na panvici s červenou repou, balzamikom a so zemiakovým pyré
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- soľ Kania
- 100 g masla Pilos
- 3 červené cibule
- olivový olej Primadonna
- čierne mleté korenie Kania
- 500 g červenej repy
- 2 lyžice medu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 100 ml balzamika Italiamo
- 700 g husacích pŕs
- čerstvý rozmarín
Potrebujeme
hrniec, panvicu, alobal, mixér
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame ich na menšie kúsky. Varíme ich vo vriacej osolenej vode domäkka. Zemiaky precedíme, trochu vody odlejeme bokom, pridáme maslo a rozmixujeme na pyré. Podľa potreby prilievame vodu z uvarených zemiakov. Červenú cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju v hrnci na oleji dozlatista. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhanú repu, med, štipku škorice a balzamiko. Premiešame a dusíme približne 10 minút. Husacie prsia očistíme, kožu narežeme, osolíme, okoreníme a dáme na rozohriatu panvicu opekať kožou nadol. Keď je koža opečená dochrumkava, mäso otočíme a ďalej opekáme. Husacie prsia preložíme dopiecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 10 minút. Po upečení mäso posypeme nasekaným rozmarínom a prikryjeme alobalom.
Servírovanie
Husacie prsia nakrájame na tenké plátky a servírujeme ich so zemiakovým pyré a s červenou repou. Na záver ozdobíme nasekaným rozmarínom.