1
11
Bravčové ragú na smotane

Bravčové ragú na smotane

1 h 0 m
4 porcie
  • 800 g bravčových kociek na guláš
  • 200 g mrkvy
  • 180 g zeleru
  • 2 cibule
  • 80 g póru
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 10 bobkových listov Mikado
  • rastlinný olej Promienna
  • 40 g masla
  • 60 g hladkej múky
  • 500 ml bravčového vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 sterilizované uhorky Freshona
  • nastrúhaná kôra z ½ pomaranča
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 50 ml nálevu zo sterilizovaných uhoriek Freshona

Potrebujeme

  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo

Bravčové ragú na smotane

Do hrnca s horúcou vodou postupne pridáme očistenú a na menšie kúsky nakrájanú zeleninu – 50 g mrkvy, 100 g zeleru, 1 cibuľu a ½ póru. Ochutíme guľôčkami celého čierneho, nového korenia a bobkovými listami. Keď začne voda vrieť, pridáme bravčove kocky a varíme na miernom plameni pod pokrievkou 40 – 50 minút domäkka.

Vyvar precedíme a mäso vyberieme do misky. Zvyšnú mrkvu a zeler nakrájame na tenké rezance, ktoré orestujeme v hrnci na rozohriatom rastlinnom oleji. Po chvíli pridáme cibuľu a druhú polovicu póru nakrájane na tenké pásiky. Restujeme spolu 2 – 3 minúty (zelenina nesmie zhnednúť). Vyberieme a v tom istom hrnci pripravíme zápražku – hladkú múku orestujeme na rastlinnom oleji a masle dozlatista. Necháme vychladnúť a potom za stáleho miešania prilievame teplý bravčový vývar.

Omáčku varíme ešte ďalších 10 – 15 minút. Zjemnime smotanou a necháme prejsť varom. Potom do omáčky postupne pridáme vopred otestovanú zeleninu, mäso, kyslú uhorku nakrájanú na tenké rezance, nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru.

Na zaver pridáme nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a necháme prejsť varom. Stiahneme z ohňa a pridáme nálev z kyslých uhoriek.

Servírovanie

Bravčové ragú na smotane servírujeme v hlbokom tanieri, ozdobene lístkami petržlenovej vňate a kúskami kyslej uhorky. Ako príloha sa hodí karlovarská alebo hrnčeková knedľa.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info