0
6
Jahodové (ne)tiramisu

Jahodové (ne)tiramisu

30 min
6 porcií

Suroviny

  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 18 dlhých piškót Sondey


Jahodová omáčka

  • 250 g mrazených jahôd
  • 2 lyžice jahodového džemu s bourbon vanilkou Maribel
  • 1 limetka
  • 1 lyžica Zlatého klasu


Krém

  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke Pilos
  • 2 lyžice jahodového džemu s bourbon vanilkou Maribel
  • 100 g čerstvých jahôd
  • 30 g mrazom sušených jahôd

Potrebujeme

  • panvicu, hlbšiu nádoba s rozmermi 23 x 15 cm, potravinovú fóliu, ponorný mixér

POSTUP

Dno formy vystelieme fóliou. Piškóty namočíme v mlieku a poukladáme do nádoby.

Mrazené jahody, džem a limetkovú šťavu spolu varíme cca 5 minút. Odložíme nabok a rozmixujeme. Pridáme Zlatý klas, rozmixujeme a opäť privedieme k varu, kým omáčka zhustne.

Piškóty polejeme ½ jahodovej omáčky, na ktorú poukladáme ⅓ nakrájaných jahôd.

Krém zmiešame z tvarohu a džemu. Polovicu krému vylejeme na jahody.

Celý postup zopakujeme ešte raz, kým spracujeme všetky piškóty, omáčku aj krém.

Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Servírovanie

Jahodové (ne)tiramisu ozdobíme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a zvyškom jahôd.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať