Jahodové (ne)tiramisu
Suroviny
- 300 ml plnotučného mlieka Pilos
- 18 dlhých piškót Sondey
Jahodová omáčka
- 250 g mrazených jahôd
- 2 lyžice jahodového džemu s bourbon vanilkou Maribel
- 1 limetka
- 1 lyžica Zlatého klasu
Krém
- 500 g tučného tvarohu vo vaničke Pilos
- 2 lyžice jahodového džemu s bourbon vanilkou Maribel
- 100 g čerstvých jahôd
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
- panvicu, hlbšiu nádoba s rozmermi 23 x 15 cm, potravinovú fóliu, ponorný mixér
POSTUP
Dno formy vystelieme fóliou. Piškóty namočíme v mlieku a poukladáme do nádoby.
Mrazené jahody, džem a limetkovú šťavu spolu varíme cca 5 minút. Odložíme nabok a rozmixujeme. Pridáme Zlatý klas, rozmixujeme a opäť privedieme k varu, kým omáčka zhustne.
Piškóty polejeme ½ jahodovej omáčky, na ktorú poukladáme ⅓ nakrájaných jahôd.
Krém zmiešame z tvarohu a džemu. Polovicu krému vylejeme na jahody.
Celý postup zopakujeme ešte raz, kým spracujeme všetky piškóty, omáčku aj krém.
Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Jahodové (ne)tiramisu ozdobíme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a zvyškom jahôd.