Čučoriedkovo-mandľový koláč
Suroviny
- 2 vajcia
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 100 ml jablkového pyré Freshona
- 180 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 200 g čučoriedok
- 100 g mandľových blanšírovaných plátkov Belbake
- sprej na pečenie Belbake
Servírovanie
- práškový cukor Belbake
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
okrúhlu formu s priemerom 18 cm
POSTUP
Vajíčka, cukor a pyré spolu zmiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a opäť spolu všetko dobre zmiešame. Nakoniec zľahka zapracujeme čučoriedky a plátky mandlí.
Formu vystriekame sprejom na pečenie. Pripravené cesto vylejeme do formy a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 – 30 minút.
Servírovanie
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a podávame s vyšľahanou smotanou na šľahanie.