4
0
Jelení guláš so špecľami

Jelení guláš so špecľami

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 3 cibule
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 kg jelenieho gulášu
  • 140 g paradajkového pretlaku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 200 ml červeného vína
  • voda (podľa potreby)
  • 500 g špeclí Chef Select
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

hrniec, panvicu


Postup

V hrnci na masti orestujeme na plátky nakrájanú mrkvu a petržlen. Prihodíme nadrobno nasekanú cibuľu a orestujeme dozlatista. Ochutíme soľou, korením, prihodíme bobkové listy, nové korenie a ďalej restujeme. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Následne pridáme paradajkový pretlak a nasekaný rozmarín. Keď sa pretlak orestuje, podlejeme vínom. Dusíme, kým sa z vína odparí alkohol a následne podlejeme vodou po povrch mäsa. Premiešame, ochutíme podľa potreby a dusíme, kým mäso zmäkne. Špecle uvaríme podľa návodu na obale. Následne ich orestujeme v panvici na oleji, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Jelení guláš servírujeme so špeclami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať