Jelení guláš so špecľami
Suroviny
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 3 cibule
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 6 guľôčok nového korenia
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 kg jelenieho gulášu
- 140 g paradajkového pretlaku Kania
- čerstvý rozmarín
- 200 ml červeného vína
- voda (podľa potreby)
- 500 g špeclí Chef Select
- olivový olej Primadonna
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec, panvicu
Postup
V hrnci na masti orestujeme na plátky nakrájanú mrkvu a petržlen. Prihodíme nadrobno nasekanú cibuľu a orestujeme dozlatista. Ochutíme soľou, korením, prihodíme bobkové listy, nové korenie a ďalej restujeme. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Následne pridáme paradajkový pretlak a nasekaný rozmarín. Keď sa pretlak orestuje, podlejeme vínom. Dusíme, kým sa z vína odparí alkohol a následne podlejeme vodou po povrch mäsa. Premiešame, ochutíme podľa potreby a dusíme, kým mäso zmäkne. Špecle uvaríme podľa návodu na obale. Následne ich orestujeme v panvici na oleji, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Jelení guláš servírujeme so špeclami.