0
8
Jelenie stehno na hubách s restovaným zelerom

Jelenie stehno na hubách s restovaným zelerom

45 min
2 porcie

Ako to vyzerá, keď sa v kuchyni stretnú dvaja šikovní kuchári? Pozrite si zaujímavý recept na jelenie stehno na hubách s restovaným zelerom. Príprava ide Marcelovi a Viktorovi ako po masle a rovnako jednoducho pôjde určite aj vám.

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 kg zeleru
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 6 strúčikov cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 80 g masla Pilos
  • šťava z ½ citróna
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g hlivy
  • 0,5 kg jelenieho stehna
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 1 hrsť poľného šalátu

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu, alobal

POSTUP

Restovaný zeler

Na rozpálenú panvicu s olejom dáme na menšie kocky nakrájaný zeler, ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatohneda približne 10 minút. Prihodíme nadrobno nasekané 3 strúčiky cesnaku a tymian. Pridáme 20 g masla a zalejeme šťavou z ½ citróna.

Hubová omáčka

Kým sa zeler restuje nakrájame šampiňóny a hlivu na menšie kúsky a orestujeme na rozpálenej panvici s olejom. Osolíme, okoreníme a podľa potreby pridáme olej, tak aby sa huby nedusili vo vlastnej šťave. Prihodíme nadrobno nasekané 3 strúčiky cesnaku a tymian. Podlejeme vínom a necháme prevrieť, kým sa z vína odparí alkohol.

TIP: Ak máme v omáčke málo tekutiny, pridáme trochu teplej vody.

Prilejeme zápražku, ktorú sme pripravili z masla a 1 lyžice múky.

Jelenie stehno

Osolené a okorenené jelenie stehno posypeme rozmarínom, pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu marinovať. Prehodíme na rozohriatu panvicu a grilujeme z oboch strán. Pred stiahnutím z ohňa pridáme na každý steak plátok (10 g) masla. Preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť približne 3 minúty.

Do panvice, v ktorej sme pripravovali steaky dáme trochu teplej vody a výpek prelejeme do hubovej omáčky.

Servírovanie

Jelenie stehno servírujeme s restovaným zelerom, hrsťou poľného šalátu preliate hubovou omáčkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať