Morčacie soté so zeleninou a jazmínovou ryžou
Suroviny
- 7 mrkiev
- olivový olej Primadonna
- 7 stoniek stonkového zeleru
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 zväzky lahôdkovej cibuľky
- 2 lyžice zázvoru
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 kg rezancov z morčacích pŕs
- 2 lyžice medu
- 50 ml sójovej omáčky
- šťava z 2 limetiek
- voda podľa potreby
- 125 g masla Pilos
- šťava z 1 limetky
- 100 g mladého špenátu
- čerstvý koriander
- 500 g jazmínovej ryže
Servírovanie
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
- kotlík
POSTUP
Do kotlíka nalejeme olej.
Mrkvu a stonkový zeler nakrájame na hrubšie kúsky. Pridáme do kotlíka a orestujeme.
Prihodíme biele časti na kolieska nakrájanej lahôdkovej cibuľky a rezance morčacích pŕs. Ochutíme soľou a korením, premiešame, podľa potreby prilejeme olej, a keď sa mäso zatiahne a pridáme nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a zázvor. Prilejeme med a sójovú omáčku, šťavu z 2 limetiek, podlejeme vodou podľa potreby, pridáme maslo a opäť dochutíme soľou, korením alebo limetkovou šťavou. Pred koncom prihodíme mladý špenát a nasekaný koriander.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Morčacie soté so zeleninou servírujeme s ryžou a posypeme zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.