Kapor so sladkokyslou omáčkou
Kapor
- 600 g kapra
- 4 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 4 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- rastlinný olej Vita D´or
- morská soľ v mlynčeku Kania
Omáčka
- 300 ml ananásovej šťavy
- 60 g paradajkového pretlaku Mikado
- 50 ml červeného vínneho octu Acentino
- 1 lyžica nakrájanej štipľavej papričky
- 30 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake na zahustenie
- 100 ml vody
Zelenina
- 300 g farebných paprík (červená, žltá, zelená)
- 1 mrkva
- 1 lahôdková cibuľka
- 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
Kapor
Kapra rozdelíme na menšie porcie. Mäso narežeme na tenké prúžky, pričom dávame pozor, aby sme neprerezali kožu. Týmto spôsobom narušíme drobné kostičky v mäse a pri jedle nebudú prekážať. Kapra prelejeme sójovou omáčkou, dobre obalíme a necháme chvíľu marinovať. Kapra poprášime škrobom a ihneď smažíme v rozpálenom oleji do chrumkava. Položíme na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk, a osolíme.
Omáčka
Do hrnca nalejeme ananásovú šťavu, pridáme paradajkový pretlak, červený vínny ocot, nadrobno nakrájanú štipľavú papričku, najemno nastrúhané zázvor a cesnak. Varíme asi 5 minút. Za stáleho miešania prilievame škrob rozmiešaný v studenej vode, tým omáčku zahustíme.
Zelenina
Papriky nakrájame na trojuholníky a mrkvu ozdobne na stromčeky. Zeleninu orestujeme na rozohriatom oleji a osolíme.
Servírovanie
Do hlbšieho taniera najprv nalejeme omáčku, pridáme smaženého kapra a restované papriky s mrkvou. Dozdobíme lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska. Podávame s varenou jazmínovou ryžou.