Bravčové karé plnené čedarom s restovaným zelerom
- 4 väčšie plátky bravčového karé
- 100 g syra čedar Hatherwood
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g hlivy ustricovej
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- lístky čerstvej šalvie
- 1 veľký zeler
- 1 cibuľa
- čerstvý tymian
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 lyžica masla
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- drevené špajle
- zapekaciu misu
Plnené bravčové karé
Mäso naklepeme cez potravinovú fóliu tak, aby vznikli veľké plátky, ktoré budeme plniť. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Hlivu nakrájame na tenké pásiky, cesnak nadrobno. Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej a cesnak na ňom krátko opražíme. Pridáme hlivu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a opečieme do zlatohneda. Čedar nakrájame na tenké plátky (budeme potrebovať 8 plátkov). Na každý plátok mäsa položíme 2 plátky syra čedar, 3 lístky šalvie a asi lyžicu vychladnutej restovanej hlivy. Mäso preložíme a uzatvoríme drevenou špajľou. Plnené bravčové karé opekáme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany asi 3 minúty do zlatohneda.
Opečené mäso preložíme do zapekacej misy a dopečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C asi 5 minút.
Restovaný zeler
Zeler očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Na rozohriatej panvici na olivovom oleji orestujeme najskôr cibuľu spolu s niekoľkými lístkami tymianu dozlatista. Potom pridáme nakrájaný zeler, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme asi 10 minút.
Keď je zeler zlatohnedý, podlejeme ho bielym vínom a pridáme 1 lyžicu masla. Ešte krátko restujeme, aby sa alkohol odparil a maslo rozpustilo.
SERVÍROVANIE
Bravčové karé rozkrojíme na polovicu, naservírujeme na tanier a podávame s restovaným zelerom.