0
17
Bravčové karé plnené čedarom s restovaným zelerom

Bravčové karé plnené čedarom s restovaným zelerom

40 min
4 porcie
  • 4 väčšie plátky bravčového karé
  • 100 g syra čedar Hatherwood
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • lístky čerstvej šalvie
  • 1 veľký zeler
  • 1 cibuľa
  • čerstvý tymian
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica masla

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • drevené špajle
  • zapekaciu misu

Plnené bravčové karé

Mäso naklepeme cez potravinovú fóliu tak, aby vznikli veľké plátky, ktoré budeme plniť. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Hlivu nakrájame na tenké pásiky, cesnak nadrobno. Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej a cesnak na ňom krátko opražíme. Pridáme hlivu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a opečieme do zlatohneda. Čedar nakrájame na tenké plátky (budeme potrebovať 8 plátkov). Na každý plátok mäsa položíme 2 plátky syra čedar, 3 lístky šalvie a asi lyžicu vychladnutej restovanej hlivy. Mäso preložíme a uzatvoríme drevenou špajľou. Plnené bravčové karé opekáme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany asi 3 minúty do zlatohneda.

Opečené mäso preložíme do zapekacej misy a dopečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C asi 5 minút.

Restovaný zeler

Zeler očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Na rozohriatej panvici na olivovom oleji orestujeme najskôr cibuľu spolu s niekoľkými lístkami tymianu dozlatista. Potom pridáme nakrájaný zeler, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme asi 10 minút.

Keď je zeler zlatohnedý, podlejeme ho bielym vínom a pridáme 1 lyžicu masla. Ešte krátko restujeme, aby sa alkohol odparil a maslo rozpustilo.

SERVÍROVANIE

Bravčové karé rozkrojíme na polovicu, naservírujeme na tanier a podávame s restovaným zelerom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info