Grilované hrušky na víne s crumble a so zmrzlinou
Grilované hrušky
- 4 hrušky
- 200 ml bieleho suchého vína
- 60 g medu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
Crumble
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 80 g polohrubej múky Castello
- 80 g ovsených jemných vločiek Crownfield
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
- štipka soli Castello
- 60 g nahrubo nasekaných pekanových orechov Alesto
- 130 g studeného masla Pilos
Servírovanie
- 1 vanička karamelovej zmrzliny Gelatelli
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovacie kliešte
- gril s pokrievkou
- neperforovanú hliníkovú grilovaciu tácku
- papier na pečenie
Grilované hrušky
Umyté a osušené hrušky pozdĺžne prepolíme, vyberieme jadrovníky a necháme marinovať v zmesi vína, medu a škorice ideálne cez noc v chladničke. Na druhý deň hrušky položíme reznou stranou na rozpálený rošt grilu a grilujeme domäkka.
Crumble
V miske zmiešaním všetkých surovín vypracujeme mrveničku. Nasypeme ju do grilovacej tácky vystlanej papierom na pečenie. Grilujeme ju pod pokrievkou približne 20 minút dozlatista a potom necháme vychladnúť.
Tip: Čas potrebný na grilovanie je len orientačný. Vždy závisí od typu grilu.
Servírovanie
Grilované hrušky podávame ešte teplé posypané rozmrveným crumble s kopčekom zmrzliny.