Karí kuracie prsia so šalátom z čerstvej šošovice a manga
Karí kuracie prsia
- 600 g kuracích pŕs
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- karí korenie Kania
- rastlinný olej Vita D'or
Šošovicový šalát
- 300 g varenej červenej šošovice Campo Largo
- 50 g červenej papriky
- 100 g šalátovej uhorky
- 1 mango
- 2 lyžice nasekanej červenej cibule
- šťava z 1 limetky
- olivový olej Primadonna
- 4 lahôdkové cibuľky
- lístky čerstvej mäty
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Marinujeme 2 – 3 hodiny v zmesi karí korenia a oleja.
Potom mäso opečieme na rozohriatej panvici s olejom 2 – 3 minúty z každej strany. Stiahneme z plameňa a pod pokrievkou necháme chvíľu dôjsť. Hotové mäso nakrájame na rezance.
Šošovicový šalát
Červenú šošovicu uvaríme podľa návodu na obale „al dente“. Hotovú ju scedíme, prepláchneme studenou vodou a preložíme do misy.
Pridáme na kocky nakrájané papriku, uhorku a polovicu manga a najemno nasekanú červenú cibuľu. Pokvapkáme limetkovou šťavou a olivovým olejom. Ochutíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a mätou a necháme odležať. Pred podávaním šalát ešte osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Kuracie rezance podávame so šošovicovým šalátom. Jedlo dozdobíme plátkami manga a lístkami mäty.