Kávová bábovka
- 5 vajec
- 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru Belbake
- 2 hrnčeka polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1/4 šálky kakaa Belbake
- 250 g rozpusteného masla
- 2 polievkové lyžice instantnej kávy Green Eclipse Monte Santos
- 2 lyžice horúcej vody
- 1/2 hrnčeka silnej kávy
- 50 ml amaretta Armilar
Potrebujeme
- šľahací mixér
- formu na bábovku
Postup
Vajcia spolu s 1 hrnčekom cukru vyšľaháme dopenista. Potom po častiach prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Na záver primiešame rozpustené maslo, 2 lyžice instantnej kávy a 2 lyžice horúcej vody. Zmes vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým zmiešame silnú kávu so zvyšným cukrom a amarettom. Necháme prevariť. Pripraveným sirupom polejeme upečenú bábovku.