Lidl torta k 20. narodeninám
Suroviny
Korpus
- 8 vajec
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- 50 g mletých mandlí Belbake
- 200 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 420 g čučoriedkového džemu Maribel
Krém
- 360 g bielkov (cca 6 vajec)
- 420 g kryštálového cukru Belbake
- 120 ml vody
- 750 g masla Pilos
- žlté, modré a červené potravinárske farbivo
Ovocie
- 200 g malín
- 200 g čučoriedok
- 4 citróny
- 400 g jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecká
Postup
Korpus
Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do nadýchaného snehu. Časť snehu pridáme k žĺtkom a zmesi zľahka spojíme. Primiešame preosiatu múku, mandle a prášok do pečiva. Cesto nalejeme do vopred vymazanej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a rozrežeme ho na polovice.
Krém
Bielky vyšľaháme v robote na strednej rýchlosti. Z cukru a vody uvaríme hustý sirup. Opatrne ho prelejeme do misy k bielkom. Na najvyššej rýchlosti došľaháme do vychladnutia a opatrne zapracujeme maslo. Krém rozdelíme na tri časti a do každej pridáme potravinárske farbivo. Presunieme ich do cukrárskych vreciek. Korpus natrieme džemom a prikryjeme druhou časťou. Na vrch nanesieme kôpky krému a celú tortu na záver ozdobíme ovocím.