7
3
Kávová torta

Kávová torta

2 h 0 m
15 porcií

Korpusy

  • 12 vajíčok
  • 350 g trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička soli Castello
  • 50 ml tuzemáku Alliance
  • 3 lyžičky rozpustnej kávy Bellarom
  • 135 g mletých vlašských orechov Alesto
  • hladkú múku Castello (na posýpanie plechov)
  • slnečnicový olej Vita D‘or (na potretie plechov)

 


Krém

  • 80 g Zlatého klasu
  • 280 g trstinového cukru Belbake
  • 500 ml mlieka Pilos
  • 3 lyžice rozpustnej kávy Bellarom
  • 500 g masla Pilos
  • 20 ml tuzemáku Alliance
  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto

 

Na ozdobenie

  • 100 g horkej čokolády
  • J. D. Gross (70 % kakaa)
  • kávové zrná

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • silikónovú stierku
  • 3 rovnako veľké plechy
  • papier na pečenie
  • metličku
  • potravinovú fóliu
  • misku na vodný kúpeľ

Korpusy

Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do hustej svetlej peny a bielky so soľou na pevný lesklý sneh. Opatrne ich spojíme a primiešame tuzemák, rozpustnú kávu a mleté orechy. Plechy potrieme olejom, posypeme múkou a vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne nanesieme na všetky 3 plechy. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Pozor, cesto sa zvykne pripekať. Upečené vychladnuté korpusy (na plechu) prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme, preklopíme a opatrne odstránime spodný papier. Okraje korpusov odrežeme. Potom každý rozrežeme pozdĺžne na 3 rovnaké pásy (spolu 9 pásov).

Krém

Zlatý klas rozmiešame s cukrom a trochou mlieka. Zvyšné mlieko necháme v hrnci zovrieť a rozpustíme v ňom kávu. Pridáme zmes Zlatého klasu s cukrom a uvaríme hustý puding. Prelejeme do misky a povrch prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža. Vychladnutý rozmiešame dohladka. Maslo vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania pridávame po lyžičke puding. Ku koncu prilejeme tuzemák a prisypeme orechy.

Kávová torta

Krém rozotrieme v tenkej vrstve na pásy korpusov. Prvé 4 pásy poukladáme vedľa seba z kratšej strany a zrolujeme. Potom tortu položíme na stojan a zvyšné pásy okolo nej opatrne ovinieme. Povrch torty potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (pri teplote do 32 °C) a rozotrieme ju v tenkej vrstve na papier na pečenie. Necháme dôkladne stuhnúť. Stuhnutú čokoládu nalámeme na kúsky. Tortu ozdobíme kávovými zrnami a kúskami nalámanej čokolády.

 

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. august 2019, 12:31

    wuaaaa vyzera perfektne :) netrhalo sa vam cesto pocas toho rolovania? :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2019, 22:32

    Robila som ju tento vikend a mala velky uspech bola super. Avsak odobrala som tiez maslo aj cukor ako pisala jedna pani vyssie.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      13. máj 2019, 17:02

      Dobrý deň, to radi počujeme! Super, že vám vyšla aj s menším množstvom masla a cukru ;)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. apríl 2019, 01:05

    Dobrý deň. prosím Vás, dajú sa miesto vlašských orechov použiť mandle? Ak hej, množstvo zostáva rovnaké, či je potrebné ho upraviť? Ďakujem

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      12. september 2019, 16:25

      Dobrý deň, áno je možné použiť aj mandle namiesto vlašských orechov. Pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2019, 21:09

    torta sa mi vydarila, dala som o 50g cukru menej do cesta aj do krému, o 125g menej masla do plnky ( a stačilo by iba 250g masla na krém) a je teda fakt super, vypadá luxusné a chutí úžasne

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      12. september 2019, 16:25

      Dobrý deň, to veľmi radi počujeme, že sa Vám torta vydarila a chutila aj napriek zníženému množstvu surovín. Prajeme krásny deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. marec 2019, 16:29

    Super torta...neviem, či by som to takto zvládla ako Veronika, ale vyzerá to veľmi efektne...:-)

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      12. september 2019, 16:26

      Dobrý deň vyskúšajte a dajte vedieť ako sa Vám torta vydarila :)

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info