4
25
Vianočná čokoládovo-maková torta

Vianočná čokoládovo-maková torta

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 5 vajíčok
  • 120 g práškového cukru Castello
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 60 g hladkej múky Castello
  • 100 g mletého maku Castello
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva

Čokoládový krém

  • 360 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 330 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

Sirup

  • 100 ml sirupu zo zaváraných višní Freshona
  • 40 ml tuzemáku Alliance

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g višňového džemu Maribel
  • 200 g odkôstkovaných zaváraných višní Freshona
  • 200 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér
  • formu na pečenie s priemerom 20 cm
  • papier na pečenie

Makový korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania opatrne prilejeme olej a mlieko. Preosiatu múku, mak a kypriaci prášok primiešame ručne. Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri 180 °C približne 45 minút.

Čokoládový krém

Čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme ju ohriatou, nie však horúcou, smotanou. Necháme asi 1 minútu postáť a potom vymiešame do hladka.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme na 3 časti. Prvý plát vložíme späť do formy a pokvapkáme ho 1/3 sirupu z višňovej šťavy a tuzemáku. Korpus potrieme 1/2 višňového džemu, nasypeme naň 1/2 zaváraných višní a nalejeme 1/3 čokoládového krému. Prikryjeme druhým

plátom korpusu, jemne pritlačíme, aby sa vrstvy spojili a postup opakujeme. Tretí plát pokvapkáme sirupom a zalejeme zvyšným čokoládovým krémom, ktorý rovnomerne rozotrieme. Takto pripravenú tortu dáme na celú noc do chladničky.

Čokoládové zdobenie

Čokoládu rozpustíme nad parou na miernom ohni. Stačí ju rozpustiť len do polovice (neprehriať nad 32 °C), zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame dohladka už mimo ohňa (čokoládu temperujeme, aby bola pevná a lesklá). V tenkej vrstve ju natrieme na papier na pečenie. Chvíľu počkáme a vidličkou vytvoríme efekt drevenej kôry. Nakrájame na pásiky a necháme úplne stuhnúť. Potom ich prilepíme na boky torty. Na záver tortu môžeme dozdobiť cezmínou z marcipánu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    31. december 2021, 12:04

    Som sklamaná, pomer surovín vôbec nesedí, na 5 vajec je to málo cukru a nedaju sa vyslahat a tak isto malo múky, musela som dosypavat odoka a samozrejme už ten korpus nevyšiel pekný...

    Odpovedať
  • Tana Breznicka
    26. december 2020, 21:40

    Výborná!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. december 2020, 18:31

      Dobrý deň, teší nás, že Vám torta podľa nášho receptu chutila! :-) Prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať
  • Tana Breznicka
    10. december 2020, 19:24

    Super:)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2017, 13:33

    Celemu kolektivu kuchyne Lidla tiez prajem krasne, vesele a sladke Vianoce. :-) Dakujem vam za celorocnu skvelo urobenu pracu. Veronika, si skvela a velmi sikovna cukrarka. Nech sa ti dari... Iveta

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      21. december 2017, 16:34

      Milá Iveta, ďakujeme a prajeme Vám pokojné prežite vianočných sviatkov. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať