1
11
Vianočná čokoládovo-maková torta

Vianočná čokoládovo-maková torta

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 5 vajíčok
  • 120 g práškového cukru Castello
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 60 g hladkej múky Castello
  • 100 g mletého maku Castello
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva

Čokoládový krém

  • 360 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 330 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

Sirup

  • 100 ml sirupu zo zaváraných višní Freshona
  • 40 ml tuzemáku Alliance

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g višňového džemu Maribel
  • 200 g odkôstkovaných zaváraných višní Freshona
  • 200 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér
  • formu na pečenie s priemerom 20 cm
  • papier na pečenie

Makový korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania opatrne prilejeme olej a mlieko. Preosiatu múku, mak a kypriaci prášok primiešame ručne. Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri 180 °C približne 45 minút.

Čokoládový krém

Čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme ju ohriatou, nie však horúcou, smotanou. Necháme asi 1 minútu postáť a potom vymiešame do hladka.

Torta

Upečený a vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme na 3 časti. Prvý plát vložíme späť do formy a pokvapkáme ho 1/3 sirupu z višňovej šťavy a tuzemáku. Korpus potrieme 1/2 višňového džemu, nasypeme naň 1/2 zaváraných višní a nalejeme 1/3 čokoládového krému. Prikryjeme druhým

plátom korpusu, jemne pritlačíme, aby sa vrstvy spojili a postup opakujeme. Tretí plát pokvapkáme sirupom a zalejeme zvyšným čokoládovým krémom, ktorý rovnomerne rozotrieme. Takto pripravenú tortu dáme na celú noc do chladničky.

Čokoládové zdobenie

Čokoládu rozpustíme nad parou na miernom ohni. Stačí ju rozpustiť len do polovice (neprehriať nad 32 °C), zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame dohladka už mimo ohňa (čokoládu temperujeme, aby bola pevná a lesklá). V tenkej vrstve ju natrieme na papier na pečenie. Chvíľu počkáme a vidličkou vytvoríme efekt drevenej kôry. Nakrájame na pásiky a necháme úplne stuhnúť. Potom ich prilepíme na boky torty. Na záver tortu môžeme dozdobiť cezmínou z marcipánu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info