Makrónky
Cesto
- 150 g mandľových plátkov Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 100 g bielkov
- 40 g vody
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- ružové potravinárske Farbivo
Krém
- 200 g malín
- 125 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 240 g bielej čokolády Fin Carré
Na ozdobenie
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- sitko
- mixér s nadstavcom metlička
- kuchynský teplomer
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- stierku
- silikónovú podložku na makrónky v tvare srdiečok
Čas chladenia krému: ideálne cez noc
Cesto
Zamrazené mandľové plátky po malých množstvách rozmixujeme najemno. Ešte raz ich rozmixujeme spolu s práškovým cukrom a zmes potom preosejeme. Pridáme 50 g bielkov a stierkou vymiešame na hladkú pastu. Zafarbíme naružovo. Zvyšné bielky vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh. Cukor s vodou varíme na sirup, kým jeho teplota nedosiahne 112 °C. Potom ho pomaly po stene misky vlejeme za stáleho šľahania do snehu. Šľaháme do vychladnutia. Najprv zmiešame približne 1/3 snehu s mandľovým základom. Potom pridáme zvyšok a miešame, až kým cesto nezačne pomaly stekať zo stierky. Naplníme ním cukrárske vrecko a nanesieme na silikónovú podložku, ktorú sme položili na plech na pečenie. Plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek. Makrónky necháme zaschnúť pri izbovej teplote, až kým sa pri dotyku nelepia na prsty. Pečieme ich pri 140 ‒ 150 °C približne 12 ‒ 15 minút.
Krém
Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom rozmiešame dohladka. Maliny rozmixujeme a na miernom ohni rozvaríme na pyré. Prepasírujeme ho a pridáme ku krému. Cukrárske vrecko naplníme krémom a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
Makrónky
Makrónky spojíme pomocou stuhnutého krému a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.