4
34
Makrónky

Makrónky

45 min
50 porcií

Cesto

  • 150 g mandľových plátkov Belbake
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 100 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • ružové potravinárske Farbivo

Krém

  • 200 g malín
  • 125 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 240 g bielej čokolády Fin Carré

Na ozdobenie

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • sitko
  • mixér s nadstavcom metlička
  • kuchynský teplomer
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • stierku
  • silikónovú podložku na makrónky v tvare srdiečok

Čas chladenia krému: ideálne cez noc

Cesto

Zamrazené mandľové plátky po malých množstvách rozmixujeme najemno. Ešte raz ich rozmixujeme spolu s práškovým cukrom a zmes potom preosejeme. Pridáme 50 g bielkov a stierkou vymiešame na hladkú pastu. Zafarbíme naružovo. Zvyšné bielky vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh. Cukor s vodou varíme na sirup, kým jeho teplota nedosiahne 112 °C. Potom ho pomaly po stene misky vlejeme za stáleho šľahania do snehu. Šľaháme do vychladnutia. Najprv zmiešame približne 1/3 snehu s mandľovým základom. Potom pridáme zvyšok a miešame, až kým cesto nezačne pomaly stekať zo stierky. Naplníme ním cukrárske vrecko a nanesieme na silikónovú podložku, ktorú sme položili na plech na pečenie. Plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek. Makrónky necháme zaschnúť pri izbovej teplote, až kým sa pri dotyku nelepia na prsty. Pečieme ich pri 140 ‒ 150 °C približne 12 ‒ 15 minút.

Krém

Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom rozmiešame dohladka. Maliny rozmixujeme a na miernom ohni rozvaríme na pyré. Prepasírujeme ho a pridáme ku krému. Cukrárske vrecko naplníme krémom a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

Makrónky

Makrónky spojíme pomocou stuhnutého krému a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. december 2021, 17:10

    Mne nevyšli. Cesto bolo príliš riedke takže sa rozliali, ale chuťovo super. Možno ešte niekedy vyskúšam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. február 2021, 15:21

    Skusila som na Valentina a su vyborne. Nemam ich take krasne, lebo nemam podlozku so srdieckami, ale aj tak sa podarili a su naozaj chutovo super. Odporucam, urcite som ich nerobila naposledy

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2019, 09:09

    Makarónky nie makronky však si to aspoň skontrolujte po sebe :D

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. november 2021, 13:28

      Maronky je správne

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      25. marec 2021, 06:41

      Makaronky😂sú cestoviny

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. marec 2019, 10:53

      To nie sú cestoviny.....ha,ha

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. február 2019, 17:41

    Wau, také krásne makrónky som ešte nevidela. Vyskúšam.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info