7
61
Makrónky

Makrónky

45 min
50 porcií

Cesto

  • 150 g mandľových plátkov Belbake
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 100 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • ružové potravinárske Farbivo

Krém

  • 200 g malín
  • 125 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 240 g bielej čokolády Fin Carré

Na ozdobenie

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • sitko
  • mixér s nadstavcom metlička
  • kuchynský teplomer
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • stierku
  • silikónovú podložku na makrónky v tvare srdiečok

Čas chladenia krému: ideálne cez noc

Cesto

Zamrazené mandľové plátky po malých množstvách rozmixujeme najemno. Ešte raz ich rozmixujeme spolu s práškovým cukrom a zmes potom preosejeme. Pridáme 50 g bielkov a stierkou vymiešame na hladkú pastu. Zafarbíme naružovo. Zvyšné bielky vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh. Cukor s vodou varíme na sirup, kým jeho teplota nedosiahne 112 °C. Potom ho pomaly po stene misky vlejeme za stáleho šľahania do snehu. Šľaháme do vychladnutia. Najprv zmiešame približne 1/3 snehu s mandľovým základom. Potom pridáme zvyšok a miešame, až kým cesto nezačne pomaly stekať zo stierky. Naplníme ním cukrárske vrecko a nanesieme na silikónovú podložku, ktorú sme položili na plech na pečenie. Plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek. Makrónky necháme zaschnúť pri izbovej teplote, až kým sa pri dotyku nelepia na prsty. Pečieme ich pri 140 ‒ 150 °C približne 12 ‒ 15 minút.

Krém

Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom rozmiešame dohladka. Maliny rozmixujeme a na miernom ohni rozvaríme na pyré. Prepasírujeme ho a pridáme ku krému. Cukrárske vrecko naplníme krémom a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

Makrónky

Makrónky spojíme pomocou stuhnutého krému a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. marec 2024, 18:35

    výborný recept odporúčam😊😊😊💕

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. jún 2022, 17:53

    Makrónky som už robila dávnejšie ale nie podľa tohto receptu (ale podľa receptu tiež z lidl cukrárne ale od Aďky Polákovej) no tieto mi nevišli. Cesto bolo riedke a na plechu sa srdiečka roztekali, krém bol tiež celkom riedky ale koniec koncov chutili celkom fajn.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. apríl 2022, 19:29

    je to super ma to pekný tvar a je to určite dobre ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. december 2021, 17:10

    Mne nevyšli. Cesto bolo príliš riedke takže sa rozliali, ale chuťovo super. Možno ešte niekedy vyskúšam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. február 2021, 15:21

    Skusila som na Valentina a su vyborne. Nemam ich take krasne, lebo nemam podlozku so srdieckami, ale aj tak sa podarili a su naozaj chutovo super. Odporucam, urcite som ich nerobila naposledy

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať