Horúca čokoláda s perníkovými marshmallows
Marschmallows
- 24 g plátkovej želatíny
- 180 g vody
- 480 g kryštálového cukru Belbake
- 160 g medu
- 10 g perníkového korenia
Zmes na obaľovanie
- 60 g Zlatého klasu
- 60 g práškového cukru Belbake
- 15 g perníkového korenia
Horúca čokoláda
- 70 ml vody
- 30 g kakaa Belbake
- 540 ml mlieka Pilos
- 45 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 120 g horkej čokolády J. D. Gros (70% kakaa)
Ešte budeme potrebovať
- slnečnicový olej
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 15 g perníkového korenia
- 30 g práškového cukru Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- kastról
- šľahací mixér
- plech na pečenie (cca 20 x 20 cm)
- papier na pečenie
- stierku
Čas tuhnutia: 3 hodiny
Marschmallows
Želatínou zalejeme polovicou vody a necháme napučať. Potom zmes zohrejeme a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Nesmie vrieť.
Druhú polovicu vody s cukrom a medom varíme na hustý sirup približne 5 minút. Kým sa sirup varí, šľaháme mixérom želatínu. Za stáleho šľahania na najvyšších otáčkach pomaličky prilievame po stene misky horúci sirup a prisypeme perníkové korenie. Šľaháme až do vychladnutia. Zmes nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a vymazali olejom. Zarovnáme a necháme stuhnúť minimálne 3 hodiny.
Zlatý klas, cukor a perníkové korenie zmiešame v miske. Trochou zmesi posypeme pracovnú dosku, na ktorú preklopíme stuhnutý plát. Nožom potretým olejom ho nakrájame na kocky a obalíme v zmesi.
Tip: Takto pripravené marshmallows vydržia vo vzduchotesnej nádobe niekoľko týždňov.
Horúca čokoláda
Do hrnca dáme zovrieť vodu, v ktorej dohladka rozmiešame kakao. Prilejeme mlieko, prisypeme cukor, štipku soli a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom rozmiešame dohladka.
Servírovanie
Horúcu čokoládu podávame s vyšľahanou šľahačkou a marshmallows, posypanú zmesou korenia a cukru.