1
25
Horúca čokoláda s perníkovými marshmallows

Horúca čokoláda s perníkovými marshmallows

30 min
4 porcie

Marschmallows

  • 24 g plátkovej želatíny
  • 180 g vody
  • 480 g kryštálového cukru Castello
  • 160 g medu
  • 10 g perníkového korenia

Zmes na obaľovanie

  • 60 g Zlatého klasu
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 15 g perníkového korenia

Horúca čokoláda

  • 70 ml vody
  • 30 g kakaa Castello
  • 540 ml mlieka Pilos
  • 45 g trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Castello
  • 120 g horkej čokolády J. D. Gros (70% kakaa)

Ešte budeme potrebovať

  • slnečnicový olej
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 15 g perníkového korenia
  • 30 g práškového cukru Castello

POSTUP

POTREBUJEME

  • kastról
  • šľahací mixér
  • plech na pečenie (cca 20 x 20 cm)
  • papier na pečenie
  • stierku

Čas tuhnutia: 3 hodiny

Marschmallows

Želatínou zalejeme polovicou vody a necháme napučať. Potom zmes zohrejeme a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Nesmie vrieť.

Druhú polovicu vody s cukrom a medom varíme na hustý sirup približne 5 minút. Kým sa sirup varí, šľaháme mixérom želatínu. Za stáleho šľahania na najvyšších otáčkach pomaličky prilievame po stene misky horúci sirup a prisypeme perníkové korenie. Šľaháme až do vychladnutia. Zmes nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a vymazali olejom. Zarovnáme a necháme stuhnúť minimálne 3 hodiny.

Zlatý klas, cukor a perníkové korenie zmiešame v miske. Trochou zmesi posypeme pracovnú dosku, na ktorú preklopíme stuhnutý plát. Nožom potretým olejom ho nakrájame na kocky a obalíme v zmesi.

Tip: Takto pripravené marshmallows vydržia vo vzduchotesnej nádobe niekoľko týždňov.

Horúca čokoláda

Do hrnca dáme zovrieť vodu, v ktorej dohladka rozmiešame kakao. Prilejeme mlieko, prisypeme cukor, štipku soli a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom rozmiešame dohladka.

Servírovanie

Horúcu čokoládu podávame s vyšľahanou šľahačkou a marshmallows, posypanú zmesou korenia a cukru.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. december 2018, 17:07

    ten škrob je na čo potrebný pri tom obaľovaní marshmallows?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. december 2018, 14:43

      Žeby sa nelepil lebo jeho lepkavy

      Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      07. december 2018, 12:04

      Dobrý deň, používame zmes škrobu a cukru, aby sladké marshmallows, neboli ešte obalene v čistom cukre. Škrob používame aj preto, že čistý cukor má tendenciu vlhnúť. Môžete ho vynechať, marshmallows budú rovnako chutné, no budú mat kratšiu dobu spotreby. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať