Králičie ragú s kuskusom
- 600 g králičích dielov
- 1 červená cibuľa
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 cm kúsok zázvoru
- 1 celá škorica Mikado
- celá rasca Kania (podľa chuti)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na obalenie)
- 1 lyžica medu Confeira
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- 150 ml suchého červeného vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 citrón
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g kuskusu
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
POTREBUJEME
- strúhadlo
Červenú cibuľu a štipľavú papričku zbavenú semienok nasekáme nadrobno. Restujeme ich v hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, zázvor, celú škoricu a rascu.
Medzitým umyté a osušené králičie diely rozdelíme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a obalíme ich v hladkej múke.
Keď je základ orestovaný dozlatista, pridáme kúsky králika a opekáme na miernom ohni po všetkých stranách. Potom pridáme med, paradajkový pretlak a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme červeným vínom.
Keď sa z neho odparí alkohol, podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu domäkka. Podľa potreby prilievame vývar aj počas dusenia. Chvíľu pred dokončením pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a ragú zjemníme maslom.
Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Na záver k nemu primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Králičie ragú servírujeme s kuskusom.
TIP, AKO JEDNODUCHO ZBAVIŤ ŠTIPĽAVÉ PAPRIČKY SEMIENOK, NÁJDETE V KATEGÓRII TRIKY NA STRÁNKE WWW.KUCHYNALIDLA.SK