Plnená feta
- 150 g fenikla
- 75 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 75 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušeného majoránu Mikado alebo čerstvého majoránu
- 400 g syra feta Eridanous alebo prírodného zrejúceho syra Eridanous
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- hliníkovú tácku na grilovanie
Postup
Z fenikla odrežeme vňať, odstránime vonkajšie listy, nakrájame ho na menšie kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Medzitým nakrájame nadrobno sušené paradajky, olivy, cesnak a lístky majoránu.
Syr feta osušíme od prebytočnej tekutiny a rozrežeme na polovicu. Každú polovicu potom priečne rozrežeme na polovice. Na hliníkovú tácku položíme vedľa seba 2 kúsky syra feta, na ne navrstvíme feniklovo-paradajkovú zmes, osolíme, okoreníme a prikryjeme zvyšnými kúskami syra. Zľahka pritlačíme. Grilujeme približne 15 – 20 minút, kým syr zmäkne.