0
4
Plnená feta

Plnená feta

30 min
4 porcie
  • 150 g fenikla
  • 75 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 75 g zelených olív bez kôstok Baresa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného majoránu Mikado alebo čerstvého majoránu
  • 400 g syra feta Eridanous alebo prírodného zrejúceho syra Eridanous
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

  • hliníkovú tácku na grilovanie

Postup

Z fenikla odrežeme vňať, odstránime vonkajšie listy, nakrájame ho na menšie kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.

Medzitým nakrájame nadrobno sušené paradajky, olivy, cesnak a lístky majoránu.

Syr feta osušíme od prebytočnej tekutiny a rozrežeme na polovicu. Každú polovicu potom priečne rozrežeme na polovice. Na hliníkovú tácku položíme vedľa seba 2 kúsky syra feta, na ne navrstvíme feniklovo-paradajkovú zmes, osolíme, okoreníme a prikryjeme zvyšnými kúskami syra. Zľahka pritlačíme. Grilujeme približne 15 – 20 minút, kým syr zmäkne.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať