Čučoriedkovo-kokosové rezy
Suroviny
- 30 g masla Pilos na vymazanie formy
- 30 g polohrubej múky Belbake na vysypanie formy
Cesto
- 170 g masla Pilos
- 170 g práškového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- kôra z 1 citróna
- šťava z 1 citróna
- 170 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 280 g čučoriedok
- 200 g čučoriedkového džemu Maribel
Sneh
- 6 bielkov
- 170 g kryštálového cukru Belbake
- 180 g strúhaného kokosu Belbake
Potrebujeme
- plech na pečenie s priemerom 28 cm s rozmermi 22 x 4,5 cm, robot s nadstavcom lopatka
POSTUP
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne primiešavame žĺtky.
Pridáme citrónovú kôru, šťavu, múku a prášok do pečiva.
Cesto natrieme na dno plechu. Do cesta povtláčame čučoriedky a nanesieme vrstvu džemu.
Na záver pridáme kokosový sneh, ktorý vyšľaháme z bielok a cukru, do ktorého ručne zapracujeme kokos.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 – 60 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.