10
13
Čučoriedkovo-kokosové rezy

Čučoriedkovo-kokosové rezy

2 h 0 m
12 porcií

Suroviny

  • 30 g masla Pilos na vymazanie formy
  • 30 g polohrubej múky Belbake na vysypanie formy


Cesto

  • 170 g masla Pilos
  • 170 g práškového cukru Belbake
  • 6 žĺtkov
  • kôra z 1 citróna
  • šťava z 1 citróna
  • 170 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 280 g čučoriedok
  • 200 g čučoriedkového džemu Maribel


Sneh

  • 6 bielkov
  • 170 g kryštálového cukru Belbake
  • 180 g strúhaného kokosu Belbake

Potrebujeme

  • plech na pečenie s priemerom 28 cm s rozmermi 22 x 4,5 cm, robot s nadstavcom lopatka

POSTUP

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne primiešavame žĺtky.

Pridáme citrónovú kôru, šťavu, múku a prášok do pečiva.

Cesto natrieme na dno plechu. Do cesta povtláčame čučoriedky a nanesieme vrstvu džemu.

Na záver pridáme kokosový sneh, ktorý vyšľaháme z bielok a cukru, do ktorého ručne zapracujeme kokos.

Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 – 60 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. január 2024, 19:12

    Dobrý deň , kolač tretí krát dopekam ale spodok sa neupiekol tak asi skončí v koši . Škoda že som si neprečítala recenzie . Len nechápem prečo ten recept nejako neopravíte keď viete že sa spodok neupečie a radite piecť na dva krát .Kolač je veľmi sladký aj ked som dala o jednu tretinu menej cukru . Po dvoch hodinách je koláč v koši . Trochu drahé pečenie !!! Jana

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. júl 2023, 13:35

    Koláč výborný, aj sa správne utiekol. Robila som s višňami a višňovým lekvárom, ale cukru som výrazne ubrala 😀

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. júl 2023, 11:09

      Dobrý deň, ďakujeme za skvelú radu s cukrom. 😊 Chválime nápad s kombináciou kokosu a višňami. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. máj 2023, 20:10

    Koláč je výborný lekvár som nedávala . Dala som maliny. A do spodného cesta menej cukru .

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:31

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár. Maliny sú perfektný nápad. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. máj 2023, 12:16

    Chutovo je vynikajuci, len spodok sa neupiekol tak ako na obrazku..dost mokry je

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:30

      Dobrý deň, je nám ľúto, že rezy nevyšli na prvýkrát. Maslové cesto má tendenciu mať hustejšiu a ťažšiu konzistenciu, preto je možné, že sa neupieklo správne. Odporúčame vyskúšať upiecť najskôr cesto spolu s čučoriedkami a džemom na 20-25 minút pri 170 °C. Po vytiahnutí priamo naniesť na korpus sneh a následne ešte nechať korpus zapiecť spolu so snehom. 😊 Určite nám dajte vedieť, či sa rezy vydarili. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2023, 18:08

    NEVYDARIL SA SPODOK SUROVY

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:30

      Dobrý deň, je nám ľúto, že rezy nevyšli na prvýkrát. Maslové cesto má tendenciu mať hustejšiu a ťažšiu konzistenciu, preto je možné, že sa neupieklo správne. Odporúčame vyskúšať upiecť najskôr cesto spolu s čučoriedkami a džemom na 20-25 minút pri 170 °C. Po vytiahnutí priamo naniesť na korpus sneh a následne ešte nechať korpus zapiecť spolu so snehom. 😊 Určite nám dajte vedieť, či sa rezy vydarili. 😍

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať