Nátierka s prosciuttom a štipl'avými papričkami
- 1 lámankový chlieb
- 150 g prosciutta Dulano Selection
- 250 g smotanovo-jogurtovej nátierky classic Cavabel
- 1 štipľavá paprička
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť rukoly
- olivový olej Primadonna
Postup
100 g prosciutta nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanovo-jogurtovou nátierkou a nasekanou štipľavou papričkou, ktorú sme zbavili jadierok. Ochutíme soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Hotovú nátierku vložíme na 2 hodiny do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.
Lámankový chlieb nakrájame na tenké krajce. Potrieme ich nátierkou a ozdobíme plátkami zvyšného prosciutta (nakrájaného alebo natrhaného na menšie kúsky) a pár lístkami umytej a osušenej rukoly. Na záver pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme čiernym korením.
LÁMANKOVÝ CHLIEB
Tradične chrumkavá kôrka posypaná zdravými semienkami doplnená chutnou mäkučkou striedkou.