Morčací vývar s rezancami
Vývar
- 2 l vody
- 500 g morčacích dielov na polievku
- 1 cibuľa
- 40 g zeleru
- 1 petržlen
- 1 mrkva
- 50 g póru
- 5 guľôčok nového korenia Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 10 guľôčok čierneho korenia Kania
- čerstvá petržlenová vňať
Polievka
- 3 lyžice masla Pilos
- 50 g karfiolu
- ½ lyžičky celej rasce Kania
- 50 g mrkvy
- 50 g petržlenu
- 50 g zeleru
- 1 cibuľa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 40 g polievkových rezancov Combino
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP
Vývar
Do studenej vody vložíme morčacie diely, očistenú koreňovú zeleninu, korenie a varíme približne 2,5 hodiny. Hotový vývar precedíme a oberieme morčacie mäso, ktoré použijeme do polievky.
Tip: Vývar bude skôr hotový, pokiaľ ho pripravíme v tlakovom hrnci.
Polievka
V hrnci s rozohriatou lyžicou masla speníme ružičky karfiolu spolu s rascou dozlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Osolíme, podlejeme pripraveným vývarom a 1O minút varíme. V menšom kastróle roztopíme dve lyžice masla. Pridáme doň múku a za stáleho miešania na miernom plameni pražíme dotmava. Zmäknutú zeleninu zahustíme tmavou maslovou zápražkou a 15 - 20 minút povaríme. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu a pridáme obraté mäso z vývaru. Nakoniec vložíme vopred uvarené rezance, podľa chuti dosolíme, dokoreníme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.