1
23
Krkovička v trojobale s pikantnou salsou

Krkovička v trojobale s pikantnou salsou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny


Pučené zemiaky

  • 1 kg zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla Pilos


Pikantná salsa

  • 5 paradajok
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • olivový olej Primadonna
  • 1 štipľavá alebo chilli paprička
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá pažítka


Vyprážaná krkovička

  • 500 g bravčovej krkovičky bez kosti v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 200 g strúhanky Belbake
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • slnečnicový olej Vita D´or
  • 1 citrón

Potrebujeme

pučidlo na zemiaky, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, strúhadlo, kuchynské papierové utierky


POSTUP


Pučené zemiaky

Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. V menšom kastróle rozohrejeme olej, pridáme na rezance nasekanú cibuľu, osolíme a restujeme dozlatista. Potom stiahneme z ohňa, pridáme maslo a necháme roztopiť. Cibuľu zmiešame s precedenými zemiakmi a popučíme.


Pikantná salsa

Špičkou ostrého noža nakrojíme vrch paradajok do kríža. Paradajky oblanšírujeme – vložíme na niekoľko sekúnd do vriacej vody a keď sa začne sťahovať šupka, preložíme ich do misy so studenou vodou. Biele časti lahôdkových cibuliek nasekáme nadrobno a na olivovom oleji restujeme. Pridáme očistené paradajky nakrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú jadierok, cukor a citrónovú šťavu. Varíme na miernom ohni asi 20 minút. Na záver vmiešame najemno nasekané bylinky.  


Vyprážaná krkovička

Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky a pod fóliou naklepeme. Blany špicom noža narežeme, aby sa mäso počas vyprážania nesťahovalo. Krkovičku osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale – v múke, rozšľahaných vajciach so štipkou soli a strúhanke zmiešanej s nastrúhaným parmezánom. Vyprážame v rozpálenom oleji z obidvoch strán dochrumkava. Hotové ich preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.


Servírovanie

Krkovičku servírujeme s pučenými zemiakmi, pikantnou salsou a mesiačikom citróna. Dozdobíme nadrobno nasekanou zelenou časťou lahôdkových cibuliek. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. marec 2021, 09:00

    Vyborne.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. marec 2021, 08:44

      Dobrý deň, ďakujeme za pochvalu a prajeme pekný deň! :-)

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať