Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Husacie prsia s pomarančmi a fazuľkami

Husacie prsia s pomarančmi a fazuľkami

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Husacie prsia

  • 4 ks husacích pŕs
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Príloha

  • 100 ml likérového vína
  • 4 pomaranče
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 30 g šalotky
  • 100 g mrazených zelených fazuliek Freshona
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • čerstvý rozmarín


Zemiaková kaša s hrubozrnnou horčicou

  • 350 g zemiakov
  • soľ Kania
  • 50 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 % tuku)
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 2 lyžica hrubozrnnej horčice Kania

Potrebujeme

hrniec, panvica, zapekacia misa, lis na zemiaky, jemné sitko, alobal


POSTUP

Husacie prsia

Husacie prsia narežeme na koži tak, aby sme získali štvorčeky a osolíme z obidvoch strán. Prsia vložíme do zohriatej panvice kožou nadol a pomaly pečieme. Výpek v priebehu pečenia zbierame do misky. Akonáhle je koža vypečená dochrumkava, otočíme a dopečieme 2–3 minúty. Po dopečení zakryjeme alobalom. Pred podávaním nakrájame na plátky.

Tip: „Ak sú husacie prsia väčšie, môžete ich dopiecť v trúbe, stačí 4–5 minút na 160 °C.“

Príloha

Z panvice, v ktorej sme opekali husacie prsia, vylejeme všetku husaciu masť, prilejeme likérové víno a zredukujeme. Prilejeme šťavu z pomarančov, pridáme maslo, pomarančové segmenty a prevaríme.

Tip: „Pomaranče môžete nahradiť figami.“

V ďalšej panici a orestujeme na výpeku šalotku nakrájanú na rezančeky. Pridáme blanšírované zelené fazuľky, soľ, korenie a rozmarín.

Zemiaková kaša s hrubozrnnou horčicou

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a ešte za tepla pretlačíme cez lis na zemiaky. Aby bola kaša ešte jemnejšia, prepasírujeme ju ešte raz cez jemné sitko. Zohrejeme mlieko zmiešané so smotanou.  Vo dľajšom hrnci prihrejeme zemiakové pyré, vmiešame studené kocky masla, dokým sa úplne nerozpustí. Následne prilejeme zohriate mlieko so smotanou, hrubozrnnou horčicou a osolíme.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme najprv zemiakovú kašu s horčicou, následne fazuľky, omáčku s pomarančmi a nakrájané mäso. Na záver ešte dochutíme soľou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať