Kuracie mäso na staročeský spôsob
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 1 kg kuracích horných stehien
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 hrsť sušených sliviek Alesto
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 1 hrsť hrozienok Alesto
- 4 lyžice slivkového lekváru Sympathica
- šťava z 1 citróna
- 1 kg zemiakov
- 1 lyžička rasce Kania
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť šalátu mix
POSTUP
Kuracie stehná
V hrnci na oleji orestujeme nasekanú cibuľu. Horné kuracie stehná vykostíme, očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. Ochutíme soľou a korením a preložíme do hrnca k cibuli. Prihodíme vlašské orechy, hrozienka a prekrojené sušené slivky. Pridáme slivkový lekvár, ktorý chvíľu orestujeme a zalejeme vodou alebo vývarom. Mäso ešte na miernom ohni chvíľu podusíme. Nakoniec prilejeme šťavu z ½ citróna.
Opekané zemiaky
Predvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky a opekáme na panvici s olejom. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opekáme do zlatista. Pred dopečením pridáme maslo.
Šalát
Šalát ochutíme olejom, šťavou z ½ citróna, soľou a korením.
Servírovanie
Kuracie mäso na staročeský spôsob servírujeme s porciou zemiakov a šalátu.