0
33
Kuracie mäso na staročeský spôsob

Kuracie mäso na staročeský spôsob

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 1 kg kuracích horných stehien
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • 1 hrsť sušených sliviek Alesto
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto
  • 1 hrsť hrozienok Alesto
  • 4 lyžice slivkového lekváru Sympathica
  • šťava z 1 citróna
  • 1 kg zemiakov
  • 1 lyžička rasce Kania
  • 50 g masla Pilos
  • 1 hrsť šalátu mix

POSTUP

Kuracie stehná

V hrnci na oleji orestujeme nasekanú cibuľu. Horné kuracie stehná vykostíme, očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. Ochutíme soľou a korením a preložíme do hrnca k cibuli. Prihodíme vlašské orechy, hrozienka a prekrojené sušené slivky. Pridáme slivkový lekvár, ktorý chvíľu orestujeme a zalejeme vodou alebo vývarom. Mäso ešte na miernom ohni chvíľu podusíme. Nakoniec prilejeme šťavu z ½ citróna.

Opekané zemiaky

Predvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky a opekáme na panvici s olejom. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opekáme do zlatista. Pred dopečením pridáme maslo.

Šalát

Šalát ochutíme olejom, šťavou z ½ citróna, soľou a korením.

Servírovanie

Kuracie mäso na staročeský spôsob servírujeme s porciou zemiakov a šalátu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať