Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Bravčová panenka s hubami s gratinovanými zemiakmi

Bravčová panenka s hubami s gratinovanými zemiakmi

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny


Bravčová panenka

  • 800 g bravčovej panenky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
  • bravčová masť
  • čerstvý tymian


Hubové ragú

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 400 g čerstvých húb (hliva, šampiňóny)
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
  • 50 g cibule
  • čerstvý tymian
  • 100 ml brandy
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 % tuku)
  • čerstvá pažítka


Gratinované zemiaky

  • 400 g zemiakov
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 % tuku)
  • soľ Kania
  • čerstvý tymian
  • 2 strúčiky cesnaku

Potrebujeme

hrniec, panvica, misa, zapekacia misa, alobal


POSTUP

Bravčová panenka

Panenku z oboch strán osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť masť a panenku opečieme zo všetkých strán. Do panvice pridáme niekoľko vetvičiek tymianu.

Tip: „Panenku môžete ochutiť taktiež rozmarínom alebo šalviou.“

Opečenú panenku preložíme aj s výpekom a bylinkami do zapekacej misy a dopečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 8 – 10 minút. Po upečení vyberieme z rúry, prikryjeme pokrievkou, alebo alobalom a necháme 10 minút odpočinúť. Pred podávaním nakrájame panenku na plátky.

Hubové ragú

Do rozohriatej panvice pridáme olej, maslo a necháme speniť. Pridáme huby nakrájané na väčšie kusy, osolíme, okoreníme a opečieme.

Tip: „400 g čerstvých hub môžete nahradiť 100 g sušených.“

K opečeným hubám pridáme nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu restujeme. Prisypeme tymian a podlejeme brandy.

Tip: „Po podliatí brandy môžete huby oflambovať.“

Následne prilejeme smotanu a zvaríme na potrebnú hustotu. Do hotového ragú pridáme nasekanú pažítku, prilejeme výpek panenky a premiešame.

Gratinované zemiaky

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Do hrnca nalejeme smotanu, osolíme, pridáme nasekaný tymian, pretlačený cesnak a premiešame. Do vriacej smotany vložíme zemiaky a varíme niekoľko minút. Preložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 – 40 minút.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať