Bravčové špízy s melónovou salsou
- 2 strúčiky cesnak
- 15 g zázvoru
- 50 ml sójovej omáčky Mikado
- 100 ml liehoviny Goldbrand Alliance
- 30 g trstinového cukru
- 1/2 cukrového melóna
- čerstvá bazalka
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- olivový olej Biotrend
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g bravčovej panenky
Potrebujeme:
- drevené špajdle
- hliníkové tácky na grilovanie
Drevené špajdle namočíme aspoň na 30 minút do studenej vody. Cesnak a zázvor očistíme, nasekáme nadrobno a spolu so sójovou omáčkou, alkoholom a cukrom varíme, kým nezíska marináda sirupovú konzistenciu.
Melón očistíme, odstránime z neho semienka a dužinu nakrájame na malé kocky. Pridáme k nemu nasekané lístky čerstvej bazalky a ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.
Umytú a osušenú bravčovú panenku nakrájame na dlhé tenké prúžky a ponapichujeme na osušené špajle do tvaru vlnovky. Špízy grilujeme na hliníkovej tácke 8 – 10 minút z oboch strán. Počas grilovania potierame sójovo-zázvorovou marinádou. Ugrilované špízy podávame s melónovou salsou.