Kuracie rezne s polentou a cuketou
- 4 kuracie stehenné rezne
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- 100 ml cmaru Pilos
- 275 g polenty Italiamo
- rastlinný olej Promienna
- 200 ml kuracieho vývaru
- 150 ml mlieka Pilos
- 50 g syra grana padano Lovilio
- 2 cukety
- olivový olej Primadonna
- 15 cherry paradajok
Postup
Potrebujeme
- strúhadlo
- lis na cesnak
- papierové utierky
Chrumkavé kuracie rezne
Vykostené kuracie stehná očistíme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou, pridáme k nim prelisovaný strúčik cesnaku a nakrájané bazalkové lístky. Zalejeme cmarom a mäso necháme marinovať v chladničke približne 3 hodiny, najlepšie však celú noc. Marinované mäso potom obalíme v 150 g polenty a smažíme v panvici s väčším množstvom rozohriateho rastlinného oleja dozlatista. Hotové kuracie rezne položíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Polentová kaša
Vývar a mlieko nalejeme do hrnca, osolíme a okoreníme. Keď začne zmes vrieť, primiešame 125 g polenty. Za občasného miešania varíme polentu domäkka tak, aby sme získali krémovú kašu (približne 10 minút). Nakoniec primiešame nastrúhaný syr grana padano.
Zelenina
Cuketu nakrájanú na plátky opečieme na panvici s rozpáleným olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením. Potom pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice a nakrájanú bazalku.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme polentovú kašu, opečenú zeleninu a chrumkavý kurací rezeň. Dozdobíme bazalkovými lístkami a posypeme nastrúhaným syrom grana padano. Na záver môžeme pokvapkať výpekom zo zeleniny.