Kuracie rolky plnené sušenými paradajkami, syrom a špenátom
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 hrste mladého špenátu
- 12 sušených paradajok Italiamo
- 100 g balkánskeho syra Pilos
- 1 mozzarella Lovilio (125 g)
- olivový olej Primadonna
- 1 pomaranč
- 1 lyžica sekaného čerstvého tymianu
- 600 g varených zemiakov
- 1 lyžica masla Pilos
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice Kania
- 2 lyžice zakysanej smotany Pilos (16 %)
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- tĺčik na mäso, špajdľu, strúhadlo, zapekaciu misu, škrabku na zemiaky, pučidlo
POSTUP
Vykostené kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký plát, ktorý zľahka naklepeme.
Tip: Kosti môžeme použiť na prípravu kuracieho vývaru.
Osolíme, okoreníme, naplníme špenátom, sušenými paradajkami, hranolčekmi balkánskeho syra a nastrúhanou mozzarellou. Takto pripravené prsia zabalíme a uzavrieme špajdľou. Okoreníme i z druhej strany, preložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou a sekaným tymianom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ich precedíme, popučíme s maslom, štipkou soli, nasekanou lahôdkovou cibuľou, horčicou a zakysanou smotanou.
Servírovanie
Z mäsa vyberieme špajdľu a kuracie rolky servírujeme spolu s porciou pučených zemiakov, pokvapkané olejom a ozdobené lístkami bazalky.