Kuracie rolky s batátovým pyré
Suroviny
- 2 batáty
- soľ Kania
- 750 g kuracích pŕs
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- sušený tymian Kania
- 50 g proscuitto Deluxe
- 100 g camembert Deluxe
- olivový olej Deluxe
- 200 ml vody
- 50 g masla s morskou soľou Deluxe
- 1 lyžica medu Deluxe
- šťava z ½ citróna
- 50 g masla s morskou soľou Deluxe
- 40 g syra Grana Padano Deluxe
Ešte budeme potrebovať
- hrsť poľného šalátu
Potrebujeme
hrniec, panvicu, potravinárska niť, zapekaciu misu, sitko
POSTUP
Batáty očistíme, nakrájame a hodíme do vriacej osolenej vody variť domäkka. Kuracie prsia narežeme, otvoríme, jemne rukou roztlačíme, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom, pridáme dva plátky proscuitta, plátok camembertu, zrolujeme a previažeme potravinárskou niťou. Do panvice pridáme olivový olej, položíme rolky, osolíme a zatiahneme z každej strany. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 15 – 20 minút. Do panvice s výpekom pridáme maslo, med, šťavu z citróna, vytvoríme glazúru a stiahneme z ohňa. K uvareným a scedeným batátom pridáme maslo, syr grana padano, rozmiešame na pyré, dochutíme soľou a prepasírujeme cez sitko, aby bolo jemné. Hotové kuracie rolky odmotáme, nakrájame na kolieska a servírujeme.
Servírovanie
Kuracie rolky s batátovým pyré prelejeme pripravenou glazúrou a dozdobíme poľným šalátom.






Viktor Nagy