1
8
Zemiakové krokety a dusený rump steak

Zemiakové krokety a dusený rump steak

1 h 30 m
4 porcie

Rump steak

  • 4 írske rump steaky Inisvale
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Castello na obalenie mäsa a zahustenie omáčky
  • repkový olej Vita D´or 
  • 50 g anglickej slaniny Pikok
  • 2 cibule
  • 400 ml  hovädzieho vývaru
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)
  • kôra z 1 citróna 
  • čerstvá petržlenová vňať

Zemiakovo-mandľové krokety

  • 400 g varených zemiakov
  • 2 vajíčka a 2 žĺtky
  • 50 g masla Pilos
  • 100 g mandlí Alesto
  • 100 g strúhanky Castello
  • 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

Dusená koreňová zelenina

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen, stonkový zeler)

POSTUP

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • lis na zemiaky
  • sitko
  • cukrárske vrecko
  • strúhadlo

Rump steak

Mäso v prípade potreby zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou a pomúčime. Prebytočnú múku oprášime a steaky opečieme na rozohriatom olivovom oleji najprv na pomúčenej strane, potom otočíme. Opečené mäso vyberieme z panvice a na výpeku orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Keď sa uškvarí, pridáme cibuľu nakrájanú najemno a restujeme dozlatista. Podlejeme vývarom, do základu vložíme opečené mäso a dusíme domäkka pod pokrievkou na miernom plameni. 

Mäkké mäso vyberieme, omáčku zahustíme kyslou smotanou zmiešanou s 1 lyžicou múky, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, necháme asi 10 minút povariť a potom prepasírujeme. Mäso vložíme späť do omáčky, ešte raz prevaríme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. 

Zemiakovo-mandľové krokety

Uvarené zemiaky prepasírujeme, osolíme, zmiešame s 2 žĺtkami, rozpusteným maslom a nasekanými mandľami. Pripravenú hmotu prenesieme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme malú špičku a na pracovnú dosku posypanú strúhankou nastriekame dlhý valček, z ktorého odkrajujeme krokety dlhé asi 4 cm. Obalíme ich v 2 rozšľahaných vajíčkach, strúhanke a usmažíme v rozpálenom oleji dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk. 

Dusená koreňová zelenina

V hrnci rozpustíme maslo, orestujeme zeleninu nakrájanú na pásiky, osolíme, podlejeme trochou vývaru a dusíme. 

Servírovanie

Rump steak prelejeme omáčkou a podávame so zemiakovo-mandľovými kroketami a dusenou zeleninou. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. február 2019, 10:50

    Vynikajuce 🤤

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať