Paella s mäsom
Suroviny
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 g bravčového mäsa
- 2 lyžičky mletej červenej papriky Kania
- ¼ lyžičky šafranu
- 2 lyžičky soli Kania
- 200 g krájaných paradajok z konzervy Freshona
- 120 g mrazeného hrášku Freshona
- 150 g mrazených kreviet Ocean Sea
- 300 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
- 6 plátkov choriza Dulano
- 1,5 l vývaru
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
- citrón
Potrebujeme
- väčšiu panvicu s nízkym okrajom
POSTUP
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme mäso, koreniny a premiešame. Následne do panvice vložíme aj krájané paradajky z konzervy, hrášok, krevety a ryžu. Opäť dôkladne premiešame. Jednotlivé plátky choriza rozložíme po celej panvici a zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme cca hodinu, kým ryža bude mäkká a voda vyparená.
Tip: Pre paellu je typická zo spodu jemne pripečená chrumkavá textúra, preto ju nemiešame.
Servírovanie
Paellu servírujeme posypanú petržlenovou vňaťou s mesiačikom citróna.