Bravčová kotleta s krémovou omáčkou s cesnakom a rozmarínom
Suroviny
- 400 g zemiakov
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 hrste rozmarínu
- 2 bravčové kotlety
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- plech na pečenie, papier na pečenie, alobal
POSTUP
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Polejeme olejom, pridáme soľ, korenie, mletú papriku, 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky, 1 hrsť nasekaného rozmarínu a všetko spolu premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút.
Kým sa zemiaky pečú, v panvici na oleji opečieme osolené a okorenené kotlety z oboch strán. Kotlety vyberieme z panvice, preložíme na tanier a prikryjeme alobalom.
Do panvice, v ktorej sme opekali mäso pridáme nasekanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Orestujeme dozlatista. Pridáme maslo, 1 hrsť rozmarínu, podlejeme vínom a chvíľu povaríme. Prilejeme smotanu, citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.
Podľa potreby ochutíme soľou alebo korením.
Servírovanie
Opečené zemiaky servírujeme s kotletou a prelejeme krémovou omáčkou. Na záver ozdobíme natrhanou petržlenovou vňaťou.