0
0
Kurča plnené slnečnicovým chlebom a rozmarínom

Kurča plnené slnečnicovým chlebom a rozmarínom

1 h 0 m
12 porcií
  • 1 celé kurča
  • 1 bochník slnečnicového chleba
  • čerstvý rozmarín
  • 250 g bravčového kabanosu Pikok
  • 1 pomaranč
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Postup

Kurča dôkladne umyjeme a osušíme utierkou. Slnečnicový chlieb namočíme do studenej vody a počkáme, kým zmäkne. Vyžmýkame ho a natrháme na menšie kúsky. Pridáme k nemu nadrobno nakrájaný kabanos, rozmarín, šťavu z jedného pomaranča a 3 lyžice olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame. Pripravenou zmesou naplníme kurča. Uzatvoríme ho špajdľami a preložíme do pekáča. Ochutíme soľou, korením a kožu potrieme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Po 15 minútach polejeme kurča približne 100 ml vody. Počas pečenia polievame kurča každých 15 minút výpekom.

Po upečení ho necháme chvíľu odpočívať.

SLNEČNICOVÝ CHLIEB

Slnečnicové semiačka a ražná múka – chutný a zdravý chlieb plný semiačok.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať