Kurča plnené slnečnicovým chlebom a rozmarínom
- 1 celé kurča
- 1 bochník slnečnicového chleba
- čerstvý rozmarín
- 250 g bravčového kabanosu Pikok
- 1 pomaranč
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Postup
Kurča dôkladne umyjeme a osušíme utierkou. Slnečnicový chlieb namočíme do studenej vody a počkáme, kým zmäkne. Vyžmýkame ho a natrháme na menšie kúsky. Pridáme k nemu nadrobno nakrájaný kabanos, rozmarín, šťavu z jedného pomaranča a 3 lyžice olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame. Pripravenou zmesou naplníme kurča. Uzatvoríme ho špajdľami a preložíme do pekáča. Ochutíme soľou, korením a kožu potrieme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Po 15 minútach polejeme kurča približne 100 ml vody. Počas pečenia polievame kurča každých 15 minút výpekom.
Po upečení ho necháme chvíľu odpočívať.
SLNEČNICOVÝ CHLIEB
Slnečnicové semiačka a ražná múka – chutný a zdravý chlieb plný semiačok.