0
0
Kysnutá knedľa s jaternicou a kyslou kapustou

Kysnutá knedľa s jaternicou a kyslou kapustou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Knedľa

  • 500 g hrubej múky Belbake + na posypanie
  • 21 g droždia
  • 2 lyžice krupicového cukru Belbake
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rastlinného oleja Vita D´or
  • 250 ml plnotučného mlieka Pilos


Kapusta

  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 400 g kyslej kapusty Chef Select
  • 1 väčší zemiak
  • 10 guľôčok nového korenia Kania
  • 25 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 5 bobkových listov Kania
  • krupicový cukor podľa chuti


Náplň

  • 400 g jaterníc
  • 100 g varených zemiakov
  • 4 lyžice smaženej cibuľky Kania
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu


Servírovanie

  • 1 cibuľa
  • 100 g bravčovej masti Pikok

Potrebujeme

  • kuchynský robot, strúhadlo, plátno, špagát, valček, parný hrniec, parák, špajdle

POSTUP

Cesto

Múku, rozdrobené droždie, cukor, vajce, olej a vlažné mlieko vymiesime v robote na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

Kapusta

V rozohriatom hrnci rozpustíme masť, na ktorej orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme kyslú kapustu a najemno nastrúhaný zemiak, ktorý kapustu zahustí. Podlejeme trochou vody, pridáme korenie, ktoré sme zviazali do plátna, bobkové listy a podľa chutí osladíme. Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút.

Náplň

Do jaterníc pridáme varené rozpučené zemiaky, chrumkavú smaženú cibuľku a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame.

Knedľa

Vykysnuté cesto zľahka pomúčime a vyvaľkáme na 1 cm plát. Nakrájame na 10 častí, do každej časti vložíme približne 1 lyžicu náplne z jaterníc a vytvarujeme guľaté menšie knedle. Pod utierkou necháme podkysnúť približne 20 minút.

Do hrnca s trochou vriacej vody vložíme parák, potrieme olejom a poukladáme knedle. Varíme nad parou pod pokrievkou približne 10 minút.

Servírovanie

1 cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenej masti.

Na tanier naservírujeme porciu kapusty, na ktorú uložíme 2 – 3 čerstvo uvarené knedle, ktoré hneď po vybratí z paráka prepichneme špajdľou. Ochutíme orestovanou cibuľkou a lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať