Hovädzí sendvič so zeleninovým crudités
Grilovaný steak
- 600 g írskych Rib Eye steakov Inisvale
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- grilovacie korenie Mikado
Batatové hranolčeky
- 1 kg batatov
- rastlinný olej Vita D'or
- grilovacie korenie Mikado
Sendvič
- 4 francúzske bagety
- 100 g syra Mature Cheddar Valley Spire
- 100 g kyslej kapusty Lidl stánok
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 80 g rukoly
- korenené uhorky Cornichons Freshona
- na hranolčeky nakrájanú zeleninu (stopkový zeler, uhorka, reďkovka mrkva)
Horčicová majonéza
- 4 žĺtky
- 1 lyžica francúzskej hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
- 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice Duc de Coeur
- šťava z 1 citróna
- 500 ml rastlinného oleja Vita D'or
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
- alobal
- kuchynské utierky
- strúhadlo
- metličku
Grilovaný steak
Steaky ochutíme soľou, čiernym a grilovacím korením a opečieme na rozpálenej grilovacej panvici po obidvoch stranách, tak aby bol steak stredne prepečený (medium rare). Steaky preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Potom ho nakrájame na plátky a osušíme na utierke.
Batatové hranolčeky
Bataty ošúpeme, nakrájame na rovnako veľké hranolčeky a pomaly smažíme v rozohriatom oleji dochrumkava. Vysmážané hranolčeky položíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Dochutíme grilovacím korením.
Sendvič
Bagetu pozdĺžne prekrojíme, spodnú polovicu posypeme nastrúhaným syrom a vložíme do rozohriatej rúry nastavenej na funkciu horný gril. Kyslú kapustu zmiešame s nastrúhanou mrkvou a najemno nakrájanou cibuľou a rozložíme na spodnú polovicu bagety so syrom. Pridáme plátky mäsa, čerstvú rukolu a prikryjeme druhou polovicou pečiva.
Horčicová majonéza
Žĺtky zmiešame s oboma druhmi horčice, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Za stáleho šľahania postupne prilievame olej, pokým nevznikne jemná majonéza.
Na servírovanie
Sendvič podávame s korenenými uhorkami, zeleninovým crudités (hranolčeky z čerstvej zeleniny), hranolčekmi z batatov a horčicovou majonézou.