0
5
Bravčová roláda s cuketou, šampiňónmi a sušenými pradajkami

Bravčová roláda s cuketou, šampiňónmi a sušenými pradajkami

1 h 20 m
4 porcie

Stehno

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g šampiňónov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 800 g bravčového stehna bez kosti, vcelku
  • rastlinný olej Promienna na opečenie mäsa

Zelenina

  • 1 cuketa
  • 250 g šampiňónov
  • 100 g póru
  • 150 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • čerstvá petržlenová vňať

Zemiaková kaša

  • asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna

Postup

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • kuchynský špagát

Stehno

Na troche oleja zo sušených paradajok necháme krátko speniť najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šampiňóny nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa odparí takmer všetka tekutina. Tesne pred dokončením vmiešame nasekanú čerstvú  petržlenovú vňať.

Bravčové stehno nakrájame na hrubšie plátky, ktoré potom rozrežeme tzv. motýlím rezom tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Prikryjeme fóliou a naklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme pripravenou šampiňónovou plnkou, zrolujeme a zviažeme špagátom, aby plnka nevytiekla. Jednotlivé rolády opečieme na rozohriatom oleji po všetkých stranách. Potom ich ešte 8 – 10 minút pečieme pod pokrievkou na miernom plameni, aby sa prepiekli, ale nevysušili.  Po dopečení ich necháme pod pokrievkou odpočinúť.

Zelenina

Na rozohriatom oleji zo sušených paradajok orestujeme cuketu a šampiňóny nakrájané na väčšie kúsky. Osolíme, okoreníme a pridáme pór nakrájaný na kolieska a sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky. Krátko orestujeme a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Zemiaková kaša

Zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a potom ich prepasírujeme. Do hrnca dáme variť mlieko a smotanu. Pridáme ešte teplé prepasírované zemiaky a premiešame. Prilejeme olivový olej a osolíme.

Servírovanie

Z rolád odstránime špagát a nakrájame ich na plátky. Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou. Na záver celý pokrm pokvapkáme výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info