8
51
Likérové špice

Likérové špice

1 h 0 m
18 porcií

Krém

  • 3 žĺtky
  • 1 vajce
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 ml vody
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 350 g masla Pilos (izbovej teploty)
  • 50 g kakaa Castello
  • 18 veľkých okrúhlych piškót Tastino
  • 500 ml vaječného likéru Alliance

 

Poleva

  • 250 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 50 g kokosového oleja Vita D'or

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička a lopatk
  •  misku na vodný kúpeľ
  • sitko
  • cukrárske vrecko so špičkou na likérové špice
  • cukrárske vrecko so zúbkovanou špičkou

Čas tuhnutia: 1 hodina 10 minút

 

Krém

V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme žĺtky s celým vajíčkom do peny. Medzitým v menšom hrnci uvaríme z cukru a vody hustý sirup. Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Horúci sirup tenkým prúdom po stenách misky prilejeme k šľahajúcim sa žĺtkom a šľaháme do vychladnutia.

Tip: Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich prácne šľahať nad parou.

Potom zašľaháme maslo nakrájané na kocky. Keď je krém spojený, nadstavec na robote vymeníme za lopatku, aby sa v ňom netvorili bublinky. Pokračujeme v miešaní a postupne pridávame roztopenú čokoládu izbovej teploty a preosiate kakao. Asi 1/3 krému naplníme cukrárske vrecko so špičkou na špice a zvyšným krémom vrecko so zúbkovanou špičkou.

Tip: Dávame pozor, aby dierka na boku špičky na špice, ktorá slúži na prívod vzduchu, ostala voľná.

 

Poleva

Nasekanú čokoládu roztopíme s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Vrch piškóty do nej namočíme a necháme stuhnúť.

Tip: Vďaka čokoláde sa likér do piškóty nevsiakne a zo špicov nevytečie.

Krém v cukrárskom vrecku so špičkou na špice navrstvíme na piškóty do výšky. Necháme stuhnúť aspoň 10 minút v mrazničke a potom naplníme likérom. Krémom vo vrecku so zúbkovanou špičkou ozdobne uzavrieme. Likérové špice necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v mrazničke. Zvyšnú roztopenú čokoládu prelejeme do úzkej vysokej nádoby, do ktorej ich stuhnuté namáčame.

Tip: Likérové špice skladujeme v chladničke.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. apríl 2023, 15:29

    Špice sú výborné, skúšala som robiť prvýkrát a super sa podarili, ten krém je vynikajúci. Odporúčam všetkým :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 09:48

      Dobrý deň, veľmi pekne ďakujeme a sme radi, že sa Vám špice podarili už na prvýkrát. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. december 2021, 16:14

    A to maslo ide kam??

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. december 2021, 16:16

      Uz vidim 🤣

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. december 2021, 09:25

    Toto je recept v pisanej forme na spice

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2021, 20:41

    Prvý krát som ich skúšala, boli výborné, krém vynikajúci určite použijem aj na iné zákusky. Všetkým neskutočne chutili.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2020, 19:31

    Môžu tuhnut aj v chladničke?

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať