3
6
Likérové špice

Likérové špice

1 h 0 m
18 porcií

Krém

  • 3 žĺtky
  • 1 vajce
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 ml vody
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 350 g masla Pilos (izbovej teploty)
  • 50 g kakaa Castello
  • 18 veľkých okrúhlych piškót Tastino
  • 500 ml vaječného likéru Alliance

 

Poleva

  • 250 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 50 g kokosového oleja Vita D'or

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička a lopatk
  •  misku na vodný kúpeľ
  • sitko
  • cukrárske vrecko so špičkou na likérové špice
  • cukrárske vrecko so zúbkovanou špičkou

Čas tuhnutia: 1 hodina 10 minút

 

Krém

V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme žĺtky s celým vajíčkom do peny. Medzitým v menšom hrnci uvaríme z cukru a vody hustý sirup. Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Horúci sirup tenkým prúdom po stenách misky prilejeme k šľahajúcim sa žĺtkom a šľaháme do vychladnutia.

Tip: Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich prácne šľahať nad parou.

Potom zašľaháme maslo nakrájané na kocky. Keď je krém spojený, nadstavec na robote vymeníme za lopatku, aby sa v ňom netvorili bublinky. Pokračujeme v miešaní a postupne pridávame roztopenú čokoládu izbovej teploty a preosiate kakao. Asi 1/3 krému naplníme cukrárske vrecko so špičkou na špice a zvyšným krémom vrecko so zúbkovanou špičkou.

Tip: Dávame pozor, aby dierka na boku špičky na špice, ktorá slúži na prívod vzduchu, ostala voľná.

 

Poleva

Nasekanú čokoládu roztopíme s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Vrch piškóty do nej namočíme a necháme stuhnúť.

Tip: Vďaka čokoláde sa likér do piškóty nevsiakne a zo špicov nevytečie.

Krém v cukrárskom vrecku so špičkou na špice navrstvíme na piškóty do výšky. Necháme stuhnúť aspoň 10 minút v mrazničke a potom naplníme likérom. Krémom vo vrecku so zúbkovanou špičkou ozdobne uzavrieme. Likérové špice necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v mrazničke. Zvyšnú roztopenú čokoládu prelejeme do úzkej vysokej nádoby, do ktorej ich stuhnuté namáčame.

Tip: Likérové špice skladujeme v chladničke.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info