5
35
Bravčové ragú s fazuľou

Bravčové ragú s fazuľou

1 h 40 m
4 porcie
  • 400 g bravčových kociek zo stehna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 100 g prerastenej slaniny vcelku Dulano
  • 1 malá cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 30 g zeleru
  • 30 g petržlenu
  • 50 g suchej bielej fazule Cornfarm (cez noc ju necháme namočenú vo vode)
  • 130 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 3 bobkové listy Mikado
  • asi 1 l bravčového alebo silného hydinového vývaru
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • sitko

Bravčové kocky v miske osolíme, okoreníme a premiešame. V dobre rozpálenom kastróle opečieme mäso na rastlinnom oleji.

Opečené bravčové kocky preložíme naspäť do misky. V kastróle orestujeme na výpeku na kocky nakrájanú slaninu. Potom pridáme ďalšie suroviny – cibuľu nakrájanú najemno, cesnak na kúsky, mrkvu, zeler a petržlen na kocky. Suroviny pridávame postupne a zakaždým krátko restujeme. Celkovo základ restujeme 10 – 15 minút.

Medzitým dáme variť fazuľu do osolenej vriacej vody. Varíme asi 20 – 25 minút domäkka. Potom fazuľu scedíme.

K základu pridáme krájané paradajky, vetvičku rozmarínu a bobkové listy. Krátko restujeme a podľa potreby podlejeme vývarom. Keď sa základ prehreje, vrátime opečené kúsky mäsa do kastróla. Ragú dusíme pod pokrievkou 45 – 50 minút. Priebežne podľa potreby podlievame vývarom. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľu, krátko prevaríme a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Bravčové ragú servírujeme v hlbokej mise posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a ozdobené bylinkami. Ako príloha sú vhodné pečené zemiaky, čerstvé pečivo, ale môžeme podávať aj bez prílohy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. október 2015, 13:06

    vyborne

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. október 2014, 14:25

    Výborné! Budeme variť opakovane. Chuťovo aj farebne super.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. august 2014, 12:28

    Mala som hovädzie, tak som to skúsila s ním, a bolo to skvelé! Manžel si veľmi pochvaľoval. Ďakujeme za skvelé recepty, sú pre nás skvelou inšpiráciou ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. apríl 2014, 18:11

    Moc dobré až prudko jedlé

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. apríl 2014, 10:46

    Vyskusane a mooooc chutilo vsetkym ... )))

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať