2
24
Živánska

Živánska

1 h 0 m
6 porcií

 

  • 1 kg bravčového karé vcelku
  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 maďarské klobásy Csabai  Pikok
  • 700 g zemiakov
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • Soľ Castello
  • Mleté čierne korenie Mikado
  • Čerstvý rozmarín
  • 6 lyžíc bravčovej masti Pikok
  • 100 ml bieleho suchého vína

POSTUP

POTREBUJEME

  • papier na pečenie
  • alobal
  • grilovacie kliešte
  • pahrebu

 

Bravčové karé očistíme tak, aby na ňom zostalo trochu tuku. Očistené pečienky a karé nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misky. Pridáme klobásu, zemiaky v šupke a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájané na hrubšie kolieska (zelené časti si odložíme na neskôr). Ochutíme soľou, čiernym korením a rozmarínom natrhaným na väčšie kúsky. Dôkladne premiešame. Na kus alobalu dlhého cca 60 cm položíme o niečo menší kus papiera na pečenie. Do stredu papiera rozložíme porciu živánskej, na ktorú pridáme lyžicu bravčovej masti a biele suché víno. Živánsku dôkladne zabalíme, aby počas pečenia nevytekala šťava. Položíme do pahreby, na vrch poukladáme horúce uhlíky a pečieme približne 30 minút.

Tip: Živánsku môžete piecť aj v rúre rozohriatej na 180 °C približne 45 minút.

Servírovanie

Živánsku podávame ozdobenú nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať