Domáce gnocchi s hráškom a pestom
Suroviny
- 500 g uvarených zemiakov
- cca 150 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 vajce
- 1 lyžica masla Pilos
- 200 g mrazeného hrášku Freshona
- 5 lyžíc bazalkového pesta Baresa
- 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio (hobliny)
- 100 g cherry paradajok
- 4 plátky šunky Jamón Serrano Dulano Selection
Potrebujeme
stredne veľký hrniec, panvicu
POSTUP
Uvarené zemiaky nastrúhame na jemno. Múku vysypeme na pracovnú dosku a v strede urobíme priehlbinu. Z vonkajšej strany pridáme nastrúhané zemiaky a soľ. Do vnútra priehlbiny vylejeme vajíčko a cesto rukami spracujeme smerom od vonkajšej strany do vnútra. Vypracujeme nelepivé cesto. Podľa potreby môžeme prisypať múku.
Cesto rozdelíme na štyri časti. Z každej z nich vytvarujeme dlhý valec, ktorý nožom nakrájame na malé kúsky. Vidličku posypeme múkou a jemne zatlačíme povrch každého kúska cesta, aby sme dosiahli vrúbkovanú textúru. Gnocchi vhodíme do horúcej vody a varíme cca 3 minúty, pokým vyplávajú na hladinu.
Na masle opečieme mrazený hrášok. Primiešame uvarené gnocchi, pesto, parmezán a cherry paradajky.
Servírovanie
Domáce gnocchi servírujeme s natrhanou šunkou. Dozdobíme hoblinami parmezánu.