0
17
Domáce gnocchi s hráškom a pestom

Domáce gnocchi s hráškom a pestom

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 500 g uvarených zemiakov
  • cca 150 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička soli Castello
  • 1 vajce
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 200 g mrazeného hrášku Freshona
  • 5 lyžíc bazalkového pesta Baresa
  • 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio (hobliny)
  • 100 g cherry paradajok
  • 4 plátky šunky Jamón Serrano Dulano Selection

Potrebujeme

stredne veľký hrniec, panvicu


POSTUP

Uvarené zemiaky nastrúhame na jemno. Múku vysypeme na pracovnú dosku a v strede urobíme priehlbinu. Z vonkajšej strany pridáme nastrúhané zemiaky a soľ. Do vnútra priehlbiny vylejeme vajíčko a cesto rukami spracujeme smerom od vonkajšej strany do vnútra. Vypracujeme nelepivé cesto. Podľa potreby môžeme prisypať múku.

Cesto rozdelíme na štyri časti. Z každej z nich vytvarujeme dlhý valec, ktorý nožom nakrájame na malé kúsky. Vidličku posypeme múkou a jemne zatlačíme povrch každého kúska cesta, aby sme dosiahli vrúbkovanú textúru. Gnocchi vhodíme do horúcej vody a varíme cca 3 minúty, pokým vyplávajú na hladinu.

Na masle opečieme mrazený hrášok. Primiešame uvarené gnocchi, pesto, parmezán a cherry paradajky.

Servírovanie

Domáce gnocchi servírujeme s natrhanou šunkou. Dozdobíme hoblinami parmezánu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať