Lososové fajitas
- 1 zrelé avokádo
- 2 lyžice čerstvej šťavy z limetky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- 1 štipľavá paprička
- 500 g čerstvého lososa
- 1 červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 4 tortila placky El Tequito
Postup
Avokádo očistíme a v miske ho roztlačíme vidličkou. Ochutíme ho limetkovou šťavou, morskou soľou a mletým čiernym korením.
Cesnak nasekáme najemno, zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja, najemno nasekanou pálivou papričkou, soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou zmesou dôkladne potrieme umytého a osušeného lososa. Z oboch strán ho opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Hotového lososa naporciujeme na menšie kúsky. Na výpeku z lososa krátko orestujeme cibuľu a papriku nakrájané na pásiky dochrumkava.
Na druhej panvici nasucho opečieme tortila placky. Potom každú placku potrieme pastou z avokáda, naložíme na ňu restovanú zeleninu a kúsky lososa.
Servírovanie
Lososové fajitas servírujeme zrolované.