Losos so šampiňónovo-špenátovou omáčkou a zemiakovou kašou
Suroviny
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masla Pilos
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- sušený tymian Kania
- 375 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
- 125 g mladého špenátu
- 600 g filet lososa
- ½ citróna
- 20 g masla Pilos
- 7 zemiakov typu C na zemiakovú kašu
- 1 lyžica masla Pilos
- 125 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
Potrebujeme
panvica, zapekania misa, hrniec, ručný mixér
POSTUP
Do rozpálenej panvice s roztopeným maslom prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, prisypeme sušený tymian a restujeme. Následne zalejeme smotanou a povaríme. Prihodíme špenát, varíme 5 – 10 minút do zhustnutia a prelejeme do zapekacej misy. Z lososa odstránime kožu, nakrájame na menšie filety, uložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pridáme plátok citróna a maslo na každý kúsok lososa a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút. Medzitým uvaríme zemiaky. Po uvarení pridáme maslo, rozmixujeme, prilejeme smotanu, osolíme a dokončíme zemiakovú kašu.






Viktor Nagy