Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Losos so šampiňónovo-špenátovou omáčkou a zemiakovou kašou

Losos so šampiňónovo-špenátovou omáčkou a zemiakovou kašou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • sušený tymian Kania
  • 375 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
  • 125 g mladého špenátu
  • 600 g filet lososa
  • ½ citróna
  • 20 g masla Pilos
  • 7 zemiakov typu C na zemiakovú kašu
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %

Potrebujeme

panvica, zapekania misa, hrniec, ručný mixér


POSTUP

Do rozpálenej panvice s roztopeným maslom prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, prisypeme sušený tymian a restujeme. Následne zalejeme smotanou a povaríme. Prihodíme špenát, varíme 5 – 10 minút do zhustnutia a prelejeme do zapekacej misy. Z lososa odstránime kožu, nakrájame na menšie filety, uložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pridáme plátok citróna a maslo na každý kúsok lososa a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút. Medzitým uvaríme zemiaky. Po uvarení pridáme maslo, rozmixujeme, prilejeme smotanu, osolíme a dokončíme zemiakovú kašu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať